Panamakanaal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quetzal en Capibari: wildlife spotten langs de Pipeline Road

Panamakanaal,
Panama


Gamboa[ , een voormalige Amerikaanse nederzetting, ligt aan de grens van het Parque Nacional Soberiana, waar de Rio Chagres in het Panamakanaal stroomt. Het is de moeite waard om daar het tropisch woud te verkennen.
Het Smithsonian Tropical Research Institutebeheert daar een onderzoekscentrum, waar je soms een rondleiding kunt krijgen.

Iets voorbij het station begint de Pipeline Road(Camina del Oleoducto) waar je bijzonder veel vogels kunt spotten, zoals de zeldzame Quetzal, maar ook andere dieren, zoals de Capibara (hier op de foto), het grootste knaagdier ter wereld, miereneters, neusbeertjes en brulapen.
Ga wel heel vroeg, want fietsers en hardlopers maken ook gebruik van het eerste gedeelte van deze weg. Vanaf Rio Limbobegint het wandelgebied.

Een leuk pad, Sendero El Charco, begint langs de weg en eindigt bij een kleine waterval., waar je je eventueel kunt verfrissen.

Hoe kom je er?

Vanuit Panamastad, 32 km met busje en/of gids (in vrijwel alle hotels te boeken)

Of nog leuker: Voorafgaand of aansluitend op een[i] boottocht door de kanaalsluizen naar Gamboa met o.a. Panama Marine Tours