Binnenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ssst niet wekken! Naar La India Dormida in El Valle de Anton

Binnenland,
Panama


Elle Valle is de naam van een stadje en streek in Centraal Panama. Het ligt in een dal van een voormalige vulkaan op 602 m. hoogte op de plek waar ooit een meer was. Nu stroomt de Rio Anton er langs.
Het dal is vlak en groen en er komen ontzettend veel vogels voor. In de grote tuin van ons hotel Los Capitanes spotten we vanaf ons terras al meer dan 10 soorten! In het dal van El Valle kun je heerlijk fietsen (huur bij Don Pepe $ 2,= per uur.)
Combineer je fietstocht eens met een wandeltocht ( van 2,5 uur) over La India Dormida, een bergkam die gevormd is als een slapende indiaan of indianenvrouw, daar is men het nog niet over eens (zie foto).
Je begint de wandeling bij La Piedra Pintata, een beschilderde steen (entree $ 1,=) Hiervandaan gaat het behoorlijk steil omhoog. Onderweg goed uitkijken welke splitsing je moet nemen. Halverwege staat een bord met la India Dormida, waar je naar links moet. Je loopt langs akkertjes en door bos en je komt altijd wel iemand tegen aan wie je de weg kunt vragen. Hou tijdens de wandeling door het bos de vallei die je af en toe ziet, links van je en blijf omhoog lopen. Op de top heb je een prachtig uitzicht . Loop nu de bergtoppen over; Je begint bij het voorhoofd van de indiaan en loopt zo over hem/haar heen, weer links aanhouden en je hebt je wandeling erop zitten.
Terug met de fiets of met een busje, dan lekker bruchetta’s eten in het centrum bij Bruschetta’s, tevens hotel, schuin tegenover de kerk.