Leon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

ViaVia Reiscafés, oases van reisinformatie

Leon,
Nicaragua


Een prachtconcept; een ontmoetingsplaats voor wereldreizigers en de lokale bevolking. Een mondiaal buurtcafé. Daar voelen wij ons als RR toch allemaal thuis?

Gedurende onze rondreis door Nicaragua, kwamen we in Léon in het ViaVia reiscafé terecht. Direct sprak ons het hele concept aan. De lokale bevolking en de reizigers bij elkaar brengen, waar tips en ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Maar het ViaVia café is nog zoveel meer dan dat; het biedt lokale muzikanten de mogelijkheid om op te treden, er worden cursussen gegeven, dagtrips georganiseerd,regelmatig wordt er kunst geëxposeerd en ga zo maar door.

Bovendien runt deze ViaVia vestiging ook nog een budgethotel. Gesitueerd in een prachtig koloniaal gebouw met voorin het gezellige café/restaurant. Achterin, rondom een tropische binnentuin, waar de vlinders rondfladderen en een aantal schildpadden (!) rondkuieren, liggen een aantal mooie, ruime kamers. En nog betaalbaar ook!

Het concept werkt ook echt goed! Onder het genot van menig biertje, hebben we veel tips van de lokalen gekregen. Zij waren op hun beurt weer erg geïnteresseerd in onze verhalen. En met medereizigers ervaringen uitwisselen tot laat in de avond. Ja, daar worden wij wel blij van!

Over de wereld verspreid zijn er meerdere ViaVia reiscafés te vinden,o.a. in Tanzania, China en Peru. De oorsprong van dit concept ligt op Belgische bodem, jawel! Dus ook dichterbij, in Antwerpen en Mechelen, zijn vestigingen te vinden.
Kijk eens op de site www.viaviacafe.comt

Mocht je in de buurt zijn van een ViaVia café, ga er zeker een kijkje nemen!