Corn Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Corn Eilanden image

Corn Eilanden

Corn Eilanden
Nicaragua
Maarten-esther

......HAAI.......

Een must voor elke backpacker als je in Nicaragua komt zijn de Corn Island, bestaande uit Big Corn en Little Corn. In 2008 maar ook in 2006 ben ik hier geweest.
Little Corn is echt relaxed. Er is niet een auto op het eiland en je kan er leuk snorkelen.
Na vier dagen op Little Corn moesten we terug naar Big Corn want vanaf daar vlogen we terug naar Managua, maar we hadden geen idee hoelaat onze boot ging en moesten dus nog drie uur wachten.
Ach ja... dat was niet erg, het was mooi weer dus de snorkel weer op de kop en maar weer eens kijken of er nog mooie visjes waren, want we hadden ze in alle kleuren al gezien.
Na een half uurtje floten er twee locals naar ons. Maarten en ik keken op, zwaaiden vriendelijk en snorkelden vrolijk verder.
Kwartiertje later, 10m uit de kust 1m diep. Maarten zwemt een paar meter voor mij. Ik kijk naar links en zie een haai recht op Maarten afzwemmen. Ik met die snorkel in mijn mond Maarten roepen. Hij begon als een gek te spartelen. Net voor Maarten maakte hij een bocht en toen kwam dat beest recht op mij af. Vlak voor mijn hoofd dook hij onder mij door.
pfffffff....... ik hield mijn buik in en deed wel 20.000 schietgebedjes.
Wij maken dat we het water uit komen. Zien we daar 15 lokals staan en eentje met een harpoen klaar om te schieten.
Ik stond echt te shaken zeg.
Later spraken we een van die mensen en die zeiden wel dat ze niks deden. Maar ja, als je ineens zo'n beest ziet en je verwacht hem niet en is langer dan jezelf en komt recht op je af, geloof me......... dat is echt wel schrikken.