Curacao Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chavez tegen Curaçao

Gepubliceerd: 15 jan 2009
0

Dat een ander land dan Venezuela zelf populair was onder de Venezolaanse bevolking, zinde president Hugo Chavez duidelijk niet. Hij heeft besloten dat er geen vergunningen meer verstrekt worden voor chartervluchten tussen Venezuela en Curaçao.

Curaçao, dat toebehoort aan de Antillen, is zeer in trek onder de Venezolanen. Met name het dollartoerisme zorgde ervoor dat er grote drommen Zuid-Amerikanen het eiland bezochten. De Venezolaanse autoriteit was daar niet gelukkig mee en heeft daarom maatregelen getroffen. Eerder al waren de creditcardlimieten voor het buitenland flink verlaagd.

Als officiële reden wordt opgegeven dat men onvoldoende zicht heeft op welke maatschappijen nu eigenlijk vliegen op het eiland. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen niet meer landen in Venezuela. De regering vermoedt dat de chartermaatschappijen als vervanging werken.

Het wegvallen van de vluchten is een flinke tegenvaller voor de economie van Curaçao.
Kijk voor alle informatie over Curaçao op de Curaçao pagina's van Columbus
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederlandse Antillen artikelen
Reportage
Hoe vier je duurzaam vakantie op Curaçao?

25 sep 2015, Hoe serieus neemt het Caribische vakantie-eiland natuurbehoud en waar kun je terecht als ecotoerist?

0
Reportage
Zo bespaar je geld tijdens eilandhoppen

17 aug 2015, Een eilandentrip kan soms duur uitpakken. Je hebt immers te maken met kosten voor ferry's, andere boottochtjes en de prijzen voor etenswaar liggen ook vaak een stuk hoger. Wij zochten uit hoe je op je volgende eilandentrip honderden euro’s kunt ...

1
Reisnieuws
De Carribbean - Zo vind je het perfecte eiland

27 aug 2012, Columbus schreef het als eerste, toen hij in 1492 aankwam bij de Caribische eilanden:‘Ik zag zo veel eilanden dat ik bijna niet kon beslissen naar welk eiland ik als eerstewilde gaan.’ En dat is niet verbazingwekkend. De bekende Caribische eil...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.