Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Sting

Curacao,
Nederlandse Antillen


Vandaag gaan Eefje en ik naar het andere kant van het eiland... richting Westpunt. We willen naar een strandje waar leguanen komen. Op de terugweg willen we flamingo’s spotten. Ondertussen ben ik op zoek naar een mooi plaatje van een cactus.

Cactussen zijn de bekendste woestijnplanten. Ze kunnen water in hun stam opslaan. Je verwacht het misschien niet maar heel soms regent het in de woestijn. Een cactus heeft hele lange wortels en slurpt daarmee veel regenwater op. Het water wordt opgeslagen in het dikke lijf van de cactus.
Sommige reuzencactussen worden wel 18 meter hoog en wegen zo’n 10 ton, zo zwaar als een vrachtwagen! Het grootste deel hiervan is water. Zo heeft een cactus altijd voldoende water in de buurt om te overleven.
De stekelige doorns van een cactus kun je vergelijken met de blaadjes van een boom. Omdat de bladeren van een cactus zo klein zijn verdamp het vocht niet en houdt de cactus het bij zich. Die stekels zijn voor nog meer dingen handig. Ze houden dorstige woestijnbeesten op afstand. (bron: Willem Wever)

Bekijk de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=_nAIb_J9T5M