Aruba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vandaag toch wat kleur

Aruba,
Nederlandse Antillen


Helaas (alweer (?!?)) geen witte kerst, maar een grijze en miezerige kerst. Om deze dagen een een beetje kleur te geven… een beetje graffiti. Graffiti is een verzamelnaam voor afbeeldingen of teksten die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf, verfstift (paintmarker), inkt of krassen zijn aangebracht. (bron: Wikipedia).

Ik zag deze afbeelding toen ik rond liep op het Carubbian Festival, een mini-carnaval (2 straatjes die uitkomen op een pleintje) in het plaatsje San Nicolas, in het zuiden van Aruba. Een straatje kent alleen maar eet- en dranktentjes. In het andere straatje vind je allerlei standjes waar kunstenaars hun werkjes hebben tentoongespreid. Beide straatje komen uit op een pleintje. Op dit pleintje is een podium gebouwd en er wordt een uur lang een dansshow gegeven door een lokale dansgroep. Elke week door een andere dansgroep, met dansers en danseressen in spectaculaire outfits. Ook het publiek wordt uitgenodigd/aangemoedigd om te komen dansen.
Het festival wordt beëindigd met een optocht door de straatjes met een brassband, gevolgd door een zee aan bonte veren van de dansers en danseressen met hun outfits.

Ik hoop dat jullie fijne kerstdagen zullen hebben en ik bedankt voor de reacties en likes van het afgelopen jaar!