Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het menu van de dag

Yucatan,
Mexico


Tijdens onze reis in Mexico kwamen we erachter dat de Mexicanen 's middags warm eten en 's avonds brood. We hebben ons drie weken aangepast aan dit schema en dat was echt een goede keuze.
Tussen de middag kun je vaak kiezen uit een menu del dia; voorgerecht, hoofd- en nagerecht met drankje. Het menu heeft vaak enkele keuzemogelijkheden en de porties zijn goed, niet te veel en niet te weinig. Het leuke is dat je kunt kiezen uit veel lokale gerechten, dus je eet ook eens wat anders. Bovendien is de prijs ook nog heel geschikt.
's Avonds zijn er overal bakkertjes open (die je 's middags dus niet kunt vinden) en zij verkopen allerlei heerlijke broodjes. Wij kochten dan vaak wat sap, lekkere broodjes en zochten een leuke plek op om lekker te smullen buiten.

Ik heb deze tip bij Yucatan gezet, maar dit geldt voor geheel Mexico. Tijdens wat stedentrips in Spanje hebben wij deze Spaanse gewoonte ook weleens toegepast. Toeristen buiten voor 30 euro aan de tapa's.....wij voor 10 euro binnen met de lokalen een menu del dia.