Westkust Mexico beste reistijd

Het weer in Westkust van Westkust Mexico

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Westkust van Westkust Mexico te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in voor de Westkust van Westkust Mexico ? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Westkust van Westkust Mexico

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


 De gemiddelde temperatuur en neerslag voor de Westkust van Mexico : 
Reisadvies
Voor de Westkust van Westkust Mexico geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 februari Dag van de Grondwet, 16 september Onafhankelijkheidsdag, 2 november Festival Dia de los Muertos, 12 december Dag van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Westkust Mexico

Beste foto's & tips van Westkust Mexico

'504969' door Lione Kolsteren '504969' door Lione Kolsteren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Got you!

Lione Kolsteren

Soms moet je veel moeite doen voor een foto en ook nog eens heel wat porties geluk hebben. Balancerend zo ongeveer tussen de reling en het raamkozijn van de kajuit, mijn echtgenoot die me aan mijn bikinibroekje vasthield en het schip dat flink heen en weer ging over enorme golven. Dan moet je nog door een zoeker speuren en precies inschatten waar een walvis zou kunnen bovenkomen. En dan heb je ongeveer 2 seconden. Got you!!!!!

'282892' door Rsteeghs '282892' door Rsteeghs

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Donderend water

Rsteeghs

Puerto Escondido is een geweldige surfplek. De golven kunnen soms meterhoog worden en donderen met veel geweld naar beneden. Heel gaaf om te zien, dat watergeweld! Geoefende surfers kunnen zich helemaal uitleven. Beginnelingen kunnen beter aan de kant blijven…

'514503' door neretslok '514503' door neretslok

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Naar Mexico

neretslok

Binnenkort vertrek ik maar eens naar Mexico, nee, dit is geen vroegtijdige onthulling over de Reisreporter van 2015, maar een zelf georganiseerde roadtrip :-). We waren er eerder in 2013, aan de westkust. Dit is San Sebastian del Oeste, een mooi koloniaal kleurrijk stadje, in de staat Jalisco. Helaas is die staat ook al op de lijst onveilige gebieden gekomen, voornamelijk omdat drugsstad Guadalajara in die staat ligt, de 2e stad van Mexico. Hopelijk hebben wij een veilige reis, maar eigenlijk heb ik daar wel vertrouwen in.

Kaart van Westkust Mexico en omgeving