The Copper Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mijn 1000-ste: Micaela

The Copper Canyon,
Mexico


Met mijn 1000-ste foto vier ik al het moois dat Columbus Travel magazine en de RR community me gebracht heeft! De absolute hoogtepunten zijn natuurlijk dat ik de titel Reisreporter van het Jaar 2015 mag dragen, en de reportagereis naar Mexico die ik daardoor heb mogen maken. Uiteraard is mijn duizendste foto er dan ook eentje van die reis.

Dit is Micaela. Zij woont in een kleine Raramuri-gemeenschap in de bergen van de Copper Canyon, in het dorp San Luis de Majimachi. Haar leefstijl is eenvoudig en grotendeels nog volgens tradities die dit inheemse volk al eeuwen in stand weet te houden. Tijdens de reis die ik met journaliste Ynske maakte, logeerden we een nacht op haar terrein. Ze was authentiek, enigszins verlegen, maar bovenal ontzettend vriendelijk. Je leest meer over deze bijzondere ontmoeting in de reportage die over ongeveer twee weken in de winkels ligt.

Lieve medereporters, ik wil meteen nog even van de gelegenheid gebruik maken jullie allen te bedanken voor al jullie fijne reacties en mooie foto's en tips! Het is fijn om elkaar zo te kunnen inspireren!