Merida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Merida – Mexico – bij de Kerststal

Merida,
Mexico


De kerstdagen zijn weer voorbij, bij de meeste mensen zullen de kerstboom en alle versieringen rondom deze dagen nog blijven staan/hangen tot in het nieuwe jaar. Als uiterlijke houdbaarheidsdatum geldt voor zover ik het altijd heb begrepen 6 januari ofwel Driekoningen.
Dit jaar bleek dat ze in Mexico niet met die regel werken. Wij verbleven tot 14 januari in Mexico, voordat we de Guatemalaanse grens overstaken, en overal doken ze op: kerstbomen, losse ballen, lichtjes en kerststallen (klein én groot).
Stiekem vond ik het wel wat hebben zo’n verlenging van de feestvreugde en bijbehorende gezelligheid. Hoe lang je echt kunt genieten van de kerstperikelen in Mexico weet ik niet, maar in ieder geval tot medio januari ;) Op de foto het mooiste kerstpronkstuk dat ik tegen ben gekomen, de kerststal in Merida.

Met nog slechts uren te gaan, vind ik het ook altijd mooi terug te kijken, om te zien wat 2017 gebracht heeft. Het jaar begon voor ons gelijk sterk met een rondreis door Mexico, Guatemala en Belize waarbij verwachtingen aan alle kanten werden overtroffen.
Daarna verruilde ik mijn baan bij Hoffspoor Notarissen voor een nieuwe uitdaging met printers en printeronderdelen én een internationaal tintje. Nog geen dag spijt gehad van mijn keuze om mijn juridische carrière een zijspoortje op te sturen ;)
Vervolgens ging ik met matka en sjostra (m’n moeder en zus) op pad naar Krakau, een zeer geslaagde en gezellige stedentrip.
In augustus zette ik mijn zinnen op een Suzuki Vitara uit 1992 die last had van een ‘klein’ roestprobleempje. Ik had niet verwacht dat we ons aan een vier maanden durend project zouden verbinden, maar wat is het tof dat ie nu de weg weer op mag en Peter en ik dat samen geflikt hebben ;) En last but not least, mochten we tussen het klussen door in oktober ook nog op pad om Noord-China te ontdekken. Wat een mooie reis, wat een totaal andere wereld en cultuur dan de onze!
En 2018? Er staat het een en ander nog op losse schroeven, maar één ding is zeker. Eind juli vertrekken Peter en ik voor een rondreis door Peru, Noord-Chili en Paaseiland.

Bij deze wens ik jullie allemaal een fantastisch 2018. Dat het maar een fijn jaar mag worden vol geluk, liefde, een goede gezondheid en een heleboel mooie reizen op de planning ;)