Isla Holbox

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Isla Holbox image

Isla Holbox

Isla Holbox
Mexico
Domeniquemulder

De wondere wereld van Isla Holbox

Een vakantie in Cancun. Relaxen, lekker eten, genieten van het strand, de zee en alles wat in Cancun en omgeving te vinden is.

Maar we onderbreken onze tweeweekse vakantie met een paar dagen naar Isla Holbox. Niet wetende wat we konden verwachten zijn we op weg gegaan. Ongeveer 3 uur in de auto op weg naar Chiquilá. Een klein dorpje van waaruit de veerboot ons naar isla Holbox zal brengen. In een klein winkeltje van ongeveer 12m2 kopen we nog wat cola en een zak chips voor onderweg.

Dan is het tijd om te vertrekken. In een overvolle veerboot bepakt met lokale mensen, een voorraad voedsel voor het eiland en andere benodigdheden vaart de veerboot de haven uit. Een gezellige boel tussen alle locals.

Na een korte oversteek meert de boot aan in de 'haven' van het eiland. Die bestaat uit niet meer dan een steiger en een afdak waaronder je kunt wachten op de boot.
Wat meteen opvalt is het zand. Op het eiland is geen asfalt, alle wegen bestaan uit zand. Dit geeft je het gevoel dat je in een andere wereld bent.
Met een golfkar worden we naar het hotel gebracht. Golfkarren zijn namelijk ook het vervoersmiddel op het eiland. Buiten een aantal bestelwagentjes en kleine vrachtautootjes bestaat het vervoer op Holbox uit golfkarren, fietsen en brommers.

Ons hotel, villas paraiso del mar, bestaat uit een aantal huizen met rieten daken. In iedere woning zijn 2 kamers. De kamers beschikken allemaal over een heerlijk terras met eigen hangmat!

We hebben tijdens ons verblijf zelf een golfkar gehuurd en zijn daarmee een dag het eiland gaan verkennen. Het is werkelijk prachtig. Op deze manier kom je op verlaten plekken, rust en puur genieten van de natuur, van het mooie weer en het uitzicht.

Vanuit Isla Holbox is het ook mogelijk om een tocht te maken met een bootje naar open zee op zoek naar walvishaaien. Deze trip hebben wij geboekt en er werd ons verteld dat we om 10 uur in de ochtend op het strand moesten staan, niet in de haven, maar op het strand... De volgende dag dus toch maar op het strand gaan staan. Om 10 uur kwam er een bootje aangevaren om ons op te halen voor de trip. We werden dus letterlijk opgehaald op het strand voor het hotel!

De trip op weg naar de walvishaaien was prachtig. We voeren langs het eiland en konden het dus zo zien vanaf een andere oogpunt. Onderweg zwommen er zeeschildpadden en reuzenmanta's. Na een uurtje varen waren we op de plek waar de walvishaaien zouden zitten. En inderdaad, daar zagen we ze. Prachtig om deze dieren te zien zwemmen, zo ontzettend groot!

Isla Holbox, zeker een plek om nog eens terug te gaan.