Isla Holbox

Isla Holbox is een klein eilandje vlakbij de populaire badplaats Cancun. Holbox behoort tot de gemeente Lázaro Cárdenas dat ligt in de deelstaat Quintana Roo. Op het eiland wonen ongeveer 1500 mensen, die afstammen van de oorspronkelijke Maya-indianen en piratenstammen. Tegenwoordig is Holbox een populaire bestemming voor zonaanbidders en strandliefhebbers.

Informatie over Isla Holbox

Beste foto's & tips van Isla Holbox

'379579' door seb86 '379579' door seb86

MexicoIsla Holbox

MexicoIsla Holbox

Waterplons voor...zon

seb86

Mooi shot van een plons na een gooien van een grote steen waarbij de spetters door de waterwant heen schieten en daarbij mooie kringen achterlaten op de muur van water. Dit allemaal bij het mooie licht van een zonsondergang

'490285' door robgreeve '490285' door robgreeve

MexicoIsla Holbox

MexicoIsla Holbox

Doorkijk

robgreeve

Tijdens een excursie naar Isla Holbox, hebben we een tussenstop gemaakt. Met een bootje kwamen aan bij een steiger. Via deze steiger kwamen we in een mangrove bos. Verder op in dit bos had je een natuurlijke Cenote. Hier was de Cenote een poel/bron waar het water door de poreuze grond naar de oppervlakte stroomt en zo naar zee. Een Cenote kan ook een ondergrondse rivier zijn. Yucatan is bekend om de vele Cenote.

'493534' door robgreeve '493534' door robgreeve

MexicoIsla Holbox

MexicoIsla Holbox

Slaapplek

robgreeve

Op Isla Holbox kwamen we deze hangmatten tegen. Wie zou daar nou niet in willen liggen. Je voelt je echt in het paradijs. Heerlijk wegdommelen en een uurtje later weer wakker worden.

Laat kaart zien