Chiapas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cascadas El Chiflon

Chiapas,
Mexico


Iedereen kent Agua azul, Misol Ha maar Chiapas heeft zoveel meer, de Cascadas El Chiflón is een even mooi en machtig spektakel nog niet overspoelt door toerisme een paar Km verder liggen de cascadas Velo de Novia langs de zelfde stroom.
Wist je dat Chiapas nog steeds autonoom is met een eigen bestuur, politie en leger. Dat Mexico en Guatemala oorlog voerden om Chiapas. Een deel van Chiapas nu bij Guatemala behoort. Dat door het verzet en respect voor hun leefwereld van de inheemse bevolking Chiapas de rijkste flora en fauna van centro America heeft, dat Chiapas de rijkste staat aan bodemschatten van gans Mexico is, die echter door (buitenlandse) spelers worden weggehaald, de inheemse bevolking hier niets van de winsten word gedeeld.
Vanuit San Cristobal volg je de weg 190 richting Teopisca bij Amatenango del Valle rechts de weg 101 bij San Francisco Pujiltic links de weg 226 tot bij het tankstation La Cascada hier helpen ze je verder een van de uitbaters spreekt redelijk Engels. Locals is moeilijker omdat ze geen Engels en amper Spaans beheersen.