Chiapas image

Chiapas


Beste reistijd

Chiapas
Mexico
Geo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Chiapas

Het weer in Mexico

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mexico te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mexico? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mexico

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Mexico:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Centraal-Mexico: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Mexico: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Yucatan: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Baja California:
Voor Mexico is de beste reistijd december t/m maart. Met lange uitgestrekte kusten, (platte) vlaktes in het binnenland en hoge bergketens garandeert Mexico niet alleen een gevarieerd landschap, maar ook een gevarieerd klimaat. Over het algemeen geldt dat het tussen mei en september stoomtijd is aan de stranden. De kleffe hitte wordt tussen oktober en mei gevolgd door koelere dagen waarin je ook, in de meeste regio’s, de zwaarste regenbuien ontloopt. Uitzondering hierop is de zuidelijke provincie Yucatan waar ook in voor- en najaar veel regen valt. Hier is de beste reistijd december t/m maart. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.