Jaar lang feest in Mexico image
PatrickF

Jaar lang feest in Mexico

Op 15 september 2008 viert Mexico haar 199ste verjaardag van onafhankelijkheid. Vanaf dan tot eind 2010 vieren de Mexicanen feest! In 2009 herdenkt Mexico tweehonderd jaar onafhankelijkheid en in 2010 honderd jaar revolutie..

Onafhankelijkheidskreet
Om elf uur ’s avonds op 15 september wordt ieder jaar door de president de vrijheidskreet, de grito, uitgeroepen. Deze kreet liet Hidalgo 199 jaar geleden op dat tijdstip horen in Dolores, toen hij zijn landgenoten opriep om de vrijheid te herwinnen op de Spanjaarden.

Jaar lang feest
Dit jaar wordt het nog groter aangepakt. Er worden nieuwe wegen, musea en winkelcentra gebouwd en overal zijn er festivals, debatten en tentoonstellingen. Op het centrale plein in Mexico City geeft een robot in de gedaante van de katholieke priester Miguel Hidalgo y Costillade - held van de onafhankelijkheid - uitleg over wat er in 1809 is gebeurd en een centrale klok telt af naar de tweehonderdste verjaardag van het onafhankelijke Mexico.

Ga je binnenkort naar Mexico? Kijk van tevoren welke activiteiten waar plaatsvinden. Naast Mexico City heeft vrijwel elke stad verschillende activiteiten, altijd leuk om mee te maken tijdens je vakantie!