Black River Great Morass beste reistijd

Het weer in Black River Great Morass

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Black River Great Morass te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Black River Great Morass? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Black River Great Morass

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Black River Great Morass:


De beste reistijd voor Black River Great Morass is december t/m april. Beschermd door de bergen en met een verkoelende zeebries in je rug, is rondtrekken op Black River Great Morass het hele jaar door een genot. In mei en juni en in september en oktober valt er wat meer regen, maar de regel is: na een buitje droogt de zon de boel snel weer op. Maar ja, wanneer je het perfect kunt  hebben, zoals in de maanden december t/m april, waarom dan niet. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september


Reisadvies
Voor Black River Great Morass geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 augustus Onafhankelijkheidsdag, 1 augustus Dag van Emancipatie, Juli/aug Reggae Sumfest.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Black River Great Morass

Beste foto's & tips van Black River Great Morass

'488999' door RobHoekstra '488999' door RobHoekstra

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

Gele tandjes

RobHoekstra

Ook in Jamaica leven krokodillen in het wild. Deze "vriendelijke" reus lag te chillen op een aanlegplaats voor een boot aan de Black river. De korokdillen in Jamaica zijn bedreigd en de Great Morass in hun grootste toevluchtsoord. Deze soort schijnt trouwens een van de minst agressieve te zijn en is met een bootje tot heel dichtbij te benaderen.

'450423' door Eefje1981 '450423' door Eefje1981

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

Mangrove's Black Rive

Eefje1981

Totdat men erachter kwam dat de Rio Minho met zijn 92,8 kilometer de langste rivier op Jamaica is, werd gedacht dat deze titel de Black River (53,4 kilometer) toebehoorde. Je kunt er veel vogels vinden en ook krokodillen.

'438752' door FKlaver '438752' door FKlaver

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

There is hope

FKlaver

'There is hope'. Dat geldt zelfs voor deze bootjes aan de oever van de Black River. Ze zijn nog steeds in gebruik, hoewel toeristen zich er niet in wagen. „Bewaking" is er wel.

Laat kaart zien