Black River Great Morass

Aan de monding van de Black River, ligt een prachtig natuurgebied genaamd Great Morass. Dit moeras heeft een grote populatie krokodillen en je hebt een goede kans om er een te spotten. Het is leuk om een boottocht te boeken of zelf een boot te huren om zo de bijzondere flora en fauna van het gebied te bewonderen.

Informatie over Black River Great Morass

Beste foto's & tips van Black River Great Morass

'488999' door RobHoekstra '488999' door RobHoekstra

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

Gele tandjes

RobHoekstra

Ook in Jamaica leven krokodillen in het wild. Deze "vriendelijke" reus lag te chillen op een aanlegplaats voor een boot aan de Black river. De korokdillen in Jamaica zijn bedreigd en de Great Morass in hun grootste toevluchtsoord. Deze soort schijnt trouwens een van de minst agressieve te zijn en is met een bootje tot heel dichtbij te benaderen.

'450423' door Eefje1981 '450423' door Eefje1981

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

Mangrove's Black Rive

Eefje1981

Totdat men erachter kwam dat de Rio Minho met zijn 92,8 kilometer de langste rivier op Jamaica is, werd gedacht dat deze titel de Black River (53,4 kilometer) toebehoorde. Je kunt er veel vogels vinden en ook krokodillen.

'438752' door FKlaver '438752' door FKlaver

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

There is hope

FKlaver

'There is hope'. Dat geldt zelfs voor deze bootjes aan de oever van de Black River. Ze zijn nog steeds in gebruik, hoewel toeristen zich er niet in wagen. „Bewaking" is er wel.

Laat kaart zien