Centraal Haiti

De meeste bezienswaardigheden van Centraal Haiti liggen op het zuidelijke schiereiland. In het noorden vind je de Citadelle Laferrière, het grootste fort van het westelijk halfrond. Het centrale deel van Centraal Haiti is vooral interessant als je het lokale leven wil proeven.

Informatie over Centraal Haiti

Beste foto's & tips van Centraal Haiti

'90254' door Hans v D '90254' door Hans v D

HaïtiCentraal Haiti

HaïtiCentraal Haiti

Klaar voor de foto ?

Hans v D

Hier een paar kinderen die bedenkelijk kijken voor een foto

'361744' door Zimbuti '361744' door Zimbuti

HaïtiCentraal Haiti

HaïtiCentraal Haiti

Vluchtelingendorp op.

Zimbuti

Precies 1 jaar voor de grote aardbeving in Haiti (12 januari2009) bezochten wij dit vluchtelingenkamp. Triest zoals daar geleefd werd. Je krijgt hier een indruk van de samenstelling van dit dorp. Hoofdzakelijk golfplaten afdaken waaronder geslapen kon worden. En een paar meer fortuinlijke bewoners konden een huis bouwen.

'361741' door Zimbuti '361741' door Zimbuti

HaïtiCentraal Haiti

HaïtiCentraal Haiti

Vluchtelingendorp op.

Zimbuti

Tijdens bezoek aan een vluchtelingendorp in Haiti toch wel onder de indruk geraakt van de armoedige omstandigheden waaronder de mensen daar leefden. En dit is nog een van de beste straten. De meeste mensen (en vooral kinderen) woonden gewoon onder een golfplaten afdak, als slaapgelegenheid. Voor de rest werd maar over de straat gezworven. Foto is gemaakt op 12 januari 2009. Precies op de dag 1 jaar voor de grote aardbeving.

Laat kaart zien