Tikal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Up in the sky

Tikal,
Guatemala


Tikal was een van de grootste steden van de Maya's. De stad werd bewoond van ongeveer 400 v. Chr. tot 1000 n. Chr. en kende haar hoogtepunt tussen 300 en 850. Tikal was één van de machtigste steden in de Klassieke Periode van de Mayabeschaving.

In 1848 werd zij herontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. Eerste grootschalige opgravingen begonnen in de jaren 50 van de 20e eeuw. In 1979 werd het door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Onder haar tempels en gebouwen bevinden zich de Piramide van de Grote Jaguar en het Paleis van de Edelen. (bron: Wikipedia)

We maken een wandeling door de Maya-site en genieten van prachtige ruïnes, maar ook van de prachtige natuur. Het valt me op dat ik sinds meer met fotograferen (in betrekkelijke zin dan) bezig ben, ik ook naar andere dingen kijk dan alleen de highlights. Fotograferen heeft dus eigenlijk mijn ogen meer geopend! Een verrijking!!

Ik denk dat dit een Ceiba-boom is en deze is heilig voor de Maya's. De boom symboliseerde de Whack Chan, de wereldboom, het middelpunt van 13 hemels, de aardbodem en de 9 niveaus van de onderwereld. De Ceiba-boom mag niet gekapt worden; het is een beschermde boom.