Grenada image

Grenada


Reisgids

Grenada
Noord en Midden Amerika
Fransvdg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Grenada ligt in de Caribische Oceaan, recht boven Trinidad en Tobago. Het is een eilandengroep die zijn naam leent aan het grootste eiland, waar tevens de meeste inwoners wonen. Er liggen zo’n negen kleinere eilandjes om Grenada heen. De eilanden zijn vulkanisch, waardoor de grond ontzettend vruchtbaar is. Dit heeft geresulteerd in een bloeiende handel in bijvoorbeeld kaneel, gember, citrusvruchten, koffie en nootmuskaat. Deze laatste is ook terug te zien op de nationale vlag van Grenada. De lokale bevolking bestaat voor tachtig procent uit het nageslacht van slaven. Als je de toeristen wilt vermijden kun je beter niet in het zuidwestelijke deel van Grenada verblijven, waar de meeste mensen naartoe gaan. Naast watersporten als duiken, snorkelen, zwemmen of zeilen, biedt Grenada feestelijke carnavals, een rijke geschiedenis en natuurparken. Als je gaat, maak dan eens contact met een oudere local en misschien vertelt hij je een van de eeuwenoude volksverhalen van Grenada.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Zeekastelen
Zeekastelen
Saint George's
Fransvdg
Kapot parlement
Kapot parlement
Saint George's
Fransvdg
Een leuke steelband
Een leuke steelband
Saint George's
Fransvdg

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Grenada :

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Grenada kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost Caribische dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Grenada – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Grenada, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Grenada gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Grenada is Saint George.
  Het oppervlak van Grenada is 60% van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.