West El Salvador

De vulkaan Santa Ana is 2300 meter hoog en maakt deel uit van nationaal park Cerro Verde. Dit Nationaal park wordt ook wel het park van de drie vulkanen genoemd. Andere highlights in het westen van West El Salvador zijn het Parque Nacional El Imposible en Juayúa's fería.

Informatie over West El Salvador

Beste foto's & tips van West El Salvador

'459091' door Cobinho '459091' door Cobinho

El SalvadorWest El Salvador

El SalvadorWest El Salvador

V for Vendetta

Cobinho

Het Bloedbad van El Mozote was een bloedbad dat werd aangericht door het leger van El Salvador in december 1981. De aanwezigen, inwoners van het dorp maar ook boeren van het omringende platteland, werden gedwongen zich te verzamelen op het hoofdplein, op de grond te liggen en werden ondervraagd. Aan het eind van de dag werden zij gedwongen zich in hun huizen op te sluiten. De volgende morgen werden de bewoners weer verzameld op het plein en de mannen gescheiden van de vrouwen en kinderen. Een deel van de kinderen werd opgesloten in de kerk en vervolgens door de ramen doodgeschoten. 900 burgers (voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen) werden door militairen vermoord. (bron: Wikipedia) Natuurlijk kwam hier een reactie op in deze bloedige burgeroorlog... Bloedwraak, in extremere gevallen met vendetta, het Zuid-Italiaanse woord voor bloedwraak, aangeduid, is een vorm van eigenrichting (meer specifiek: stammenrechtspraak) waarin de familie of stam van een dode het recht heeft die te wreken op de schuldige, ook als de dood het gevolg was van een ongeval. Als de dode niet wordt gewroken, verliest de getroffen familie of stam haar maatschappelijke eer. Bloedwraak moet niet verward worden met eerwraak. (bron: Wikipedia) Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=k_13fFIrhPk

'314091' door Cobinho '314091' door Cobinho

El SalvadorWest El Salvador

El SalvadorWest El Salvador

Wat gebeurt er toch..

Cobinho

Reeds eerder plaatste ik foto's van gedenkplaats van het Bloedbad van El Mozote. Tijdens het bezoeken van het dorpje hield dit oude baasje ons steeds goed in de gaten, checkend of wij wie de gepaste respect zouden toonden voor wat er in het verleden was gebeurd.

'276539' door herman m '276539' door herman m

El SalvadorWest El Salvador

El SalvadorWest El Salvador

Caldera

herman m

Lago de Coatepeque is een vulkanisch kratermeer in El Salvador in Centraal Amerika . De krater ofwel caldera (caldeira) werd gevormd tijdens een reeks vulkanische uitbarstingen ongeveer 57.000 tot 72.000 jaar geleden. De naam Coatepeque betekent letterlijk slangenheuvel. Het meer is gelegen in een prachtig natuurgebied tussen verschillende vulkaantoppen van de Cerro Verde. Het meer is ongeveer 6 km breed en 120 m diep.

Laat kaart zien