West El Salvador

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de 7 watervallen van Juayua

West El Salvador,
El Salvador


In het westen van El Salvador vind je de Ruta de las Flores. Een route van ongeveer 40km langs verschillende plaatsjes in de koffiestreek.
Juayua ligt redelijk halverwege en biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten. Één ervan is een prachtige wandeling vanuit het plaatsje zelf door de omliggende bossen naar een vallei met 7 watervallen. Reken op smalle paden, hoogtemeters en natte voeten. Soms is het pad letterlijk door een waterval heen. De waterval op de foto is 15m hoog en is tevens het wandelpad. Dat was even een flinke klim!
De zeven watervallen verschillen in hoogte en formaat, de vlinders vliegen je om de oren, het is heerlijk groen: Het is er echt prachtig! En het voordeel van El Salvador is dat je hier dus alleen bent! (Oké, samen met je gids…) In twee maanden nog geen enkele Nederlander gehoord of gezien. Ik vind dat echt uniek.

Ik had m’n excursie bij Hotel Anahuac geregeld: Voor $20 wordt je begeleid door een gids, krijg je een picknick halverwege en ik kreeg op de terugweg nog een bord meloen. Ik was er 2,5-3uur mee kwijt, de route is zo’n 8km. Zonder gids is geen optie hou daar rekening mee. Maar mijn gids was een leuke jonge vrouw die voor mij goed te volgen was in het Spaans (Met Engels kom je er hier niet), dus het was helemaal niet erg dat ik niet alleen kon gaan.