Dominicaanse Republiek Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eerste metro voor Dominicanen

Gepubliceerd: 25 apr 2008
1

Mensen schreeuwen, juichen en lachen wanneer de metro het station binnen komt rijden. De deuren schuiven open en het publiek rent naar binnen alsof het kinderen zijn in een pretpark. Het bubbel plastic zit nog om de stoelen, maar dat deert niet. Met een brede glimlach nemen de Dominicanen plaats in de eerste metro op het Caribische eiland.

Eerste stad
De bouw van de metrolijn duurde twee jaar en maakt deel uit van een 'National Master Plan'. De Dominicaanse overheid wil hiermee het OV in het land verbeteren. Santo Domingo is de eerste stad die van het nieuwe vervoermiddel kan profiteren.

Kritiek
Hoewel de Dominicaanse bevolking vervult is van vreugde, is er aardig wat kritiek geweest op de bouw van de metrolijn. De Dominicaanse Republiek is een land met een vrij stabiele economie, maar ontbeert nog veel basisvoorzieningen. De oppositie beschuldigt President Leonel Fernandez ervan het onderwijs en de gezondheidszorg te hebben verwaarloosd. Het geld voor de metrolijn zou uit het budget van het ministerie van onderwijs en gezondheidszorg komen.

De overheid verwacht dat per dag 200.000 mensen gebruik zullen maken van de nieuwe metrolijn.

Bekijk hieronder filmpjes van de nieuwe metro in Santa Domingo. Bron YOUTUBE


Dominicaanse omstanders juichen tijdens de binnenkomst van de metro.Met zijn allen staan ze te wachten op de eerste metro.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Dominicaanse Republiek artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reportage
Dominicaanse Republiek buiten de gebaande paden

28 sep 2015, Op het schiereiland Samaná geniet je van de heerlijke zandstranden van de Dominicaanse Republiek, maar dan zonder reusachtige all-in resorts.

0
Reisnieuws
Top 10 voordelige Caribische eilanden

13 mrt 2013, Op vakantie naar het Caribisch gebied? Aantrekkelijk, maar er zit meestal wel een addertje onder het gras, want het gebied staat niet bekend om zijn ‘goedkope’ vakanties. Toch kunnen de eilanden betaalbaar zijn. Hierbij een top 10 van Caribisc...

2

Reacties van bezoekers Reageer

arjensil

Door: arjensil • Geplaatst op

Geweldig zo blij als ze daar nog kunnen zijn,beter dan die azijnpissers hierzo,ik vind het echt tof voor hun.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.