Noordkust Dominica

De meeste bezienswaardigheden van Noordkust Dominica liggen in het zuidelijke deel van het eiland. Het noorden is ruiger en ongerepter. Maar de stranden zijn prachtig en ook het binnenland is groen en leent zich uitstekend voor een mooie wandeling door de natuur.

Informatie over Noordkust Dominica

Beste foto's & tips van Noordkust Dominica

'499276' door silver '499276' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Water, groen en weer.

silver

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten was het groen en stuiten we al snel op een beek of rivier. Ze zeggen ook niet voor niets in Dominica dat ze een rivier voor elke dag hebben. Het mooiste is dat dit water overal kraak helder is. We hebben buiten de stad nergens ook maar iets in het water gevonden dat er niet thuis hoorde. Geen plastic, geen blikjes of wat dan ook. Alleen kraak helder water, planten vissen, krabben en insecten en ga maar door. Alles zoals wij het graag willen hebben. ;-)

'493919' door silver '493919' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Spanny water fall

silver

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeker de moeite waard en de prijs. Je begint met een kaartje te kopen voor 3$ pp. Je denkt dan waarom moet ik voor een bospad betalen. Totdat je een minuut of 5 onderweg bent, dan ben je blij dat die mensen voor zo weinig zo'n mooi pad aanleggen en onderhouden. De paden zijn redelijk vlak gemaakt en aan de randen staan de mooiste planten die je anders alleen ziet tussen het stuikgewas of zelfs helemaal niet. Nu laten ze via de berm zien wat er allemaal groeit en bloeit in Dominica. Hierdoor heb je ook nog kans om kolibries en vele vlinders te zien. Na +/- 30 minuten kom je zo ver de jungle in dat het pad anders wordt en dat er zelfs trappen gemaakt zijn om redelijk verder te kunnen, het is zeker geen rolstoelpad. De begroeiing is anders en je verwacht elk moment dat Tarzan voorbij komt. Na de nodige calorieën verbrandt te hebben kom je dan bij een prachtige waterval waar ze een mooi bordes hebben gemaakt. Hier staand kan je alles goed overzien zonder natte voeten te hoeven krijgen. Vanaf hier kunnen de fitste onder ons nog naar waterval 2. Je klimt dat via een pad waar ze een touw bij gemaakt naar boven. Zonder dit touw is het wel erg lastig om er te komen. Je herkend dan ook het pad bijna niet. De terugweg gaat over hetzelfde pad, maar dat merk je alleen omdat je het weet, zo anders ziet het er uit. Mensen zonder richting gevoel hebben het niet in de gaten.

'515885' door silver '515885' door silver

DominicaNoordkust Dominica

DominicaNoordkust Dominica

Alleen op de wereld

silver

Op Dominica kan je het gevoel krijgen dat iedereen op de wereld verdwenen is. Kilometers strand en niemand te zien of te horen. Het is dat Dominica zo lastig te bereiken is maar anders was het er denk heel wat drukker. Je kan er nog uren wandelen zonder iemand te ontmoeten. De weinige mensen die je tegen komt zijn super vriendelijk Overal natuur je waant je in een heeeeeel groot tuincentrum. Rijden gaat er overigens heel goed het is er zo rustig op de weg dat je soms vergeet om links te blijven rijden. Prima wegen, alleen ligt soms een rotsblok op. Het kan er ook behoorlijk regenen en dan kan het zijn dat je wegdek er uitziet als een rivier. Een uur later ben alweer vergeten dat er regen was. Zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt er staat niet elke kilometer een tentje waar je iets kan kopen. In de weinige dorpjes die je tegen komt moet je goed opletten soms wordt er gewoon aan huis van alles verkocht. Dat zie je dan met de hand beschreven kartonnen platen of planken.

Laat kaart zien