Vinales reisblogs

Autorondreis in Cuba

travelfan was er (tot 10 mei 2010) Gepost op 31 jan 113 reacties

Ook ik had de wens om Cuba eens te zien voordat er veranderingen zouden gaan plaatsvinden in de manier van regeren in dit land. Zo gezegd zo gedaan... Wij vertrokken naar Cuba.

Wat een GEWELDIG land. Zo gevarieerd en zo puur!
Een paar dagen verblijven in Havana is een must, er is zoveel te zien in deze geweldige stad met op elke hoek wel een swingend bandje waardoor je je echt de gehele dag in de cubaanse sfeer blijft.
Natuurlijk Moijto's gedronken. Ook in DE originele Moijtobar "La Bodeguita del Medio" , en ook gezien hoe je deze nu op de beste manier maakt :)

Na Havana te hebben verlaten vertrokken we met ons auto-tje richting het noordwesten van het eiland met de hoop om
een boot te kunnen vinden die ons naar het eilandje Cayo Levisa zal brengen.
Helaas bleek het eiland volledig volgeboekt te zijn dus we moesten op zoek naar een andere plek.
Door de achterlanden van de provincie Vinales met haar schitterende natuur en vele tabaksplantages komen we terecht in de hoofdstad van de provincie. Wat een heerlijke plaats, met zoveel kleurrijke woorden dat je er vrolijk van wordt.
Op elke hoek van de straat staan er wel mensen die je graag hun huis willen laten zien en uitnodigen om hier de nacht te verblijven. Voor een gemiddelde prijs van 20 cuc per kamer per nacht is dit een geweldig aanbod!

De lokale bevolking krijgt een belachelijk laag loon vaak werken ze voor ca. 7 cuc per week. Het geld wat ze krijgen van ons als toeristen voor een overnachting hoeven ze niet volledig af te dragen aan de regering een prima investering dus!
En niet geheel onbelangrijk, deze mensen kunnen echt voortreffelijk koken vaak wordt de keuze kip, varkensvlees of kreeft aan je voorgelegd en kan men dus gewoon kiezen. En reken maar op super verse kreeft, heerlijk!

Nog een voordeel van het verblijf in de casa particular is dat je al je wensen wel voor elkaar krijgt.
Zo hebben wij een heerlijke paardrijtocht door de tabaksplantages van Vinales gemaakt van 4 uur. (kan ook korter natuurlijk)
Onze guide nam ons mee naar de kleinere plantages en rolde van de gedroogde tabak een verser sigaar voor ons.
Het voordeel van de bezoeken die door de lokale bevolking zelf worden geregeld is dat het allemaal veel minder uitgebuit wordt.
Zo hebben wij echt voor een prikkie mooie sigaren kunnen kopen van zeer goede kwaliteit. Hebben wij grotten gezien waar normaal geen toeristen komen, kortom we hebben op een unieke manier verschrikkelijk mogen genieten van de achterlanden van Vinales.

Vanuit Vinales zijn we vertrokken naar Pinar del Rio, onze wellicht te hoge verwachtingen van deze stad werden echter niet waargemaakt. Meerdere malen hebben wij ons enigszins onveilig gevoeld in deze stad.
Tip voor deze stad is om er doorheen te rijden en lekker verder naar het zuiden een mooie casa te zoeken.

Voor het rondrijden met een auto op eigen gelegenheid is in cuba wel het nodige richtingsgevoel nodig.
Zeker wanneer u niet die 4 baans snelweg dwars door het land wilt nemen, want als er iets niet authentiek is is deze weg het wel, Al is het t.o.v. Nederland wel eens een heel prettig fenomeen: een 4 baans snelweg uren alleen voor jezelf :)

Tevens is een duidelijke kaart niet onbelangrijk.Een simpele toeristenkaart van Cuba voldoet meestal niet.
Op onze weg via het zuiden van Vinales naar Cienfuegos vinden we vele kruisingen waar ooit borden hadden moeten hangen om de weg te wijzen.
De palen staan er nog ........echter de borden........
Wees vooral niet gehaast met rijden, je zal meerdere malen moeten slalommen om de gaten in de weg.
En ook wij stonden ineens middenin een bananenplantage wanneer we een afslag verkeerd namen.

Het heeft tot heel veel lol geleid, en we waren vooral heel erg blij dat we niets vooraf geboekt hadden anders is het op eigen gelegenheid rondrijden in cuba een behoorlijke sport.

Voor de rest van de rondreis en meer, lees mijn andere blogs.

travelfan Positie 38080 (0 p.) Lid sinds 16-05-2010 Foto's en tips: 8 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk om te lezen. herken je verhaal over Pinar del Rio wel

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Goede reclame voor Cuba. :) Wij zijn het op het moment aan het overwegen. Wat zijn jouw ervaringen wat betreft Engels kunnen spreken?

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Leuk om je reisverhaal te lezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.