Vinales

Valle de Viñales National Park wordt omringd door bergen en groen landschap, afgewisseld met ruige rotspartijen. Het is een cultureel landschap waar je boerderijtjes en dorpjes tegenkomt. Hier worden de traditionele technieken voor de landbouw nog gebruikt en dan met name in de tabaksproductie. De vallei ligt in het westen van Cuba en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Informatie over Vinales

Beste foto's & tips van Vinales

'222054' door elkehuub '222054' door elkehuub

CubaVinales

CubaVinales

Uitzicht vanaf Hotel.

elkehuub

Deze foto is gemaakt nabij Vinales. Het 'hotel' van Cuba; honderden 'casa particulares' !! Hier kun je naar de 'Mogotes' kijken: grote kalkstenen ronde heuvels. De foto is gemaakt vanaf het terras van Hotel La Ermita. Hier kun je gewoon (voor een kleine bijdrage) een middagje naartoe en gebruik maken van de 'swimming pool' en het uitzicht natuurlijk...

'222143' door Alberdien '222143' door Alberdien

CubaVinales

CubaVinales

Kerkje in Vinales

Alberdien

Deze foto is wel bewerkt; aardig wat contrast verhoogd, maar hij wordt er echt mooier van (vind ik). Op de voorgrond liggen twee zwerfhonden. Daar stikt het van in Cuba; Cubanen vinden hondjes nl. erg leuk als ze klein zijn.

'222145' door Alberdien '222145' door Alberdien

CubaVinales

CubaVinales

Tabaksboer

Alberdien

Dit is een boerderijtje in de vallei van Viñales. Op de voorgrond wordt tabak verbouwd. De grond is zo rood, doordat er veel ijzer inzit. Dit geeft wel een mooi contrast met de omgeving. De boeren hebben het land gekregen van de overheid, maar moeten als tegenprestatie 90% van de tabaksoogst afstaan.

Kaart van Vinales en omgeving