Vinales

Valle de Viñales National Park wordt omringd door bergen en groen landschap, afgewisseld met ruige rotspartijen. Het is een cultureel landschap waar je boerderijtjes en dorpjes tegenkomt. Hier worden de traditionele technieken voor de landbouw nog gebruikt en dan met name in de tabaksproductie. De vallei ligt in het westen van Vinales en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Informatie over Vinales

Beste foto's & tips van Vinales

'489784' door pkoelewijn '489784' door pkoelewijn

CubaVinales

CubaVinales

Boer zoekt kopers

pkoelewijn

In Vinales bezochten we een tabaksboer die ons de hele productie van tabak, van zaaien tot oogsten en drogen uitlegde in zijn tabaksschuur. De boeren mogen 10 % van de tabaksoogst voor zichzelf houden. Daar draaide hij zelf sigaren van. Op die manier kon hij een aardig pesootje bijverdienen aan de toeristen. De merkloze sigaren waren wel veel goedkoper dan de fabriekssigaren. Zo een bezoek is gratis, de sigaren natuurlijk niet

'452054' door dennisenroel '452054' door dennisenroel

CubaVinales

CubaVinales

Mural de la...Prehist

dennisenroel

Naar een idee van Celia Sánchez Manduley, de ex-levenspartner van Fidel, schilderde een team onder leiding van Leovigildo González Morillo in 1961 deze 'monsterlijke' rotsschildering op de rotswand van de Mogote dos Hermanas. Het laat de evolutie zien van amoebe tot mens. Op dringend verzoek van Fidel werden er ook dinosaurussen geschilderd, hoewel deze nooit op Cuba hebben geleefd.

'459439' door Leeu '459439' door Leeu

CubaVinales

CubaVinales

Land!

Leeu

De Cubanen zijn gemiddeld arm en de boeren helemaal. Zoals deze boer 1 stukje land met wat tabak en een groente/ moestuin voor eigen gebruik. Verder een tabaksschuur en 1 koe. Voor de boer is 20% van de tabaksoogst als loon en 80% is voor de staat.

Laat kaart zien