Varadero foto's & tips

'522009' door SLens '522009' door SLens

CubaVaradero

CubaVaradero

Hier wil je toch...he

SLens

Varadero is zeker een toeristisch plekje, maar als je wat van de hotels af gaat vind je prachtige (vrijwel lege) stranden.. De heerlijke zee, zonnetje en een blauwe lucht, wie wil dat nou niet! :)

'496512' door pkoelewijn '496512' door pkoelewijn

CubaVaradero

CubaVaradero

Xanadu

pkoelewijn

De meeste toeristen brengen een paar dagen door op een van de mooie stranden van Cuba. Wij verbleven 2 dagen op het schiereiland Varadero. Op het strand van ons hotel keken we uit op dit prachtige huis, "Xanadu". Dit werd ooit gebouwd door de chemie-tycoon Irenee Dupont. Hij kocht eind jaren twintig 180 hectares grond met 8 kilometer strand voor de prijs van 4 cent per vierkante meter.... Xanadu is thans een exclusief hotel met een restaurant.

'441968' door photofreak '441968' door photofreak

CubaVaradero

CubaVaradero

Triest verblijf

photofreak

Het hotel waar ik verbleef zag er prima uit. Echt zo'n resort. Nu ben ik daar niet zo van en ga dus lekker de omgeving verkennen. En dan kom je in zo'n wijk met van die gebouwtjes die je geen huis kan noemen. Te triest voor woorden.

'430053' door Graaf '430053' door Graaf

CubaVaradero

CubaVaradero

Portugees oorlogsschi

Graaf

Portugees oorlogsschip (Physalia physalis) is een "kwal" die voorkomt in warmere zeeën, heel sporadisch wordt ie ook wel in de Noordzee gesignaleerd. Hij wordt ten onrechte als kwal aangeduid, maar het is geen kwal maar een complex van 4 typen poliepen. Het gif van poliepen heeft ook een andere samenstelling dan dat van een kwal, en dus ook een andere behandeling bij beten.

'210696' door riknikele '210696' door riknikele

CubaVaradero

CubaVaradero

Hell

riknikele

Bij de presentatie van Paul (Bowral) tijdens de laatste RR-borrel, kwam er een foto voorbij met een mooie lucht. Paul zei toen dat het wel iets voor mij was, gevolgd door stemmen achterin de zaal die riepen; ooh dat zal Rikkie wel zijn... ;-) 1. Wie was dit?! ;-) 2. Je had helemaal gelijk; ik ben echt helemaal gek op luchten!! Op Cuba kwam ik in een soort Walhalla, elke dag de meest geweldige schouwspellen in de lucht, vaak gevolgd door een flinke bui in de namiddag. Dit was op het strand van Varadero, toen we de volleybal competitie toch echt even stil moesten leggen voor dit geweld...

'457888' door silver '457888' door silver

CubaVaradero

CubaVaradero

Uitzicht dat Al Capon

silver

Al Capone was dan wel een boef maar hij wist wel waar hij wilde wonen. Een pracht van een uitzicht. Ik denk wel dat hij andere stoeltjes had. Zijn voormalige villa is nu een eetgelegenheid waar ze overigens heerlijke koffie schenken. Het is een mooie wandeling via de straat van de hotelzone naar het huis van Al en dan via het strand terug. Onderweg wat leuke winkeltjes en rustplaatsen om wat te drinken of een praatje met de locals te maken. Let op ze hebben je zo een leuke auto verkocht.

'284933' door corriedewinter '284933' door corriedewinter

CubaVaradero

CubaVaradero

Connexxion heeft...ve

corriedewinter

We staan op de bus te wachten, die ons door het gebied rond Varadero zal brengen. Je kijkt dan wel raar op, als je een Nederlandse bus van Connexxion met opschrift 'Almere stad' of 'Rotterdam Alexander' ziet aankomen. "Buiten Dienst ' zal voor Cubanen ook wel exotisch klinken. Toch doen de bussen het nog goed, want na een wolkbreuk rijdt de bus zonder pruttelen door de diepste plassen.

'328628' door liane '328628' door liane

CubaVaradero

CubaVaradero

Varadero bij...zonson

liane

In de avond is het strand van Varadero bijna uitgestorven, een mooi tijdstip voor een heerlijke wandeling en dan getrakteerd worden op zo'n zonsondergang! Is dat niet romantisch?

'325297' door liane '325297' door liane

CubaVaradero

CubaVaradero

Cayo Blanco

liane

Even een zonnig plaatje om het hier in Nederland ook een beetje op te vrolijken. Deze foto is genomen op Cayo Blanco. Een klein eilandje bij Varadero. Als alle catamarans er nog niet zijn is het idyllisch, maar als alle boten er zijn is het helaas gebeurd met de rust en draaien ze ook nog eens harde rapmuziek.

'325663' door liane '325663' door liane

CubaVaradero

CubaVaradero

Anolis hagedis

liane

Deze prachtig gekleurde anolis hagedissen zitten in de tuin van het hotel in Varadero. De groene Cuba-anolis houdt van drogere streken, maar zeker niet woestijnachtig. Het habitat bestaat uit savannen, open plekken in bossen en bosranden maar ook in tuinen en plantenkwekerijen voelt de anolis zich thuis. De soort is een echte stam- en kruinbewoner, die enkele meters hoog in bomen leeft en niet vaak op de grond komt en zich bij gevaar tussen de dichte takken verstopt. Zowel mannetjes als vrouwtjes zijn erg territoriaal, en bevechten elkaar tot bloedens toe om een eigen plekje in een boom. Op het heetst van de dag verstopt de anolis zich liever tussen de blaadjes. (info internet)

'426919' door REvanSlooten '426919' door REvanSlooten

CubaVaradero

CubaVaradero

Rotsachtige kustlijn

REvanSlooten

Varadero is een schiereiland in de provincie Matanzas. Het schiereiland staat vol met grote resorts aan de knalblauwe zee. Het is één van de populairste strandbestemmingen in Cuba. Daardoor is het helaas wel wat druk, maar toch je je prima vermaken! De stranden zijn heerlijk, het water is blauw, warm en helder en prima om in te snorkelen. Ook is het zeker heerlijk om een strandwandeling te maken waar je veel van dit soort rotsachtige stukje kustlijn tegen komt.

'509805' door ducgirl '509805' door ducgirl

CubaVaradero

CubaVaradero

Petje af!

ducgirl

Petje af, voor deze sieraden/souvenir verkoper! Mij zou het niet gelukt zijn om met zo'n onhandig beladen (winkeltje) fiets door het mulle zand in de branding te gaan staan, om daar mijn waar te verkopen. Best wel sneu veel klandizie had ie niet!

'419275' door corriedewinter '419275' door corriedewinter

CubaVaradero

CubaVaradero

Neushalte

corriedewinter

Het schiereiland Varadero heeft een andere uitstraling dan de rest van Cuba. Je gaat hier hoofdzakelijk naartoe voor zon, zee en strand en dat is heerlijk voor een paar dagen. Varadero oogt modern met zijn resorts en brede straten. Moderne bouwsels zijn er ook. Hier zie je een wel heel aparte bushalte in de vorm van een neus. Je kunt heel beschut in de neusgaten op je bus wachten. De bussen zijn overigens niet zo modern: kijk niet raar op als je in een gele Connexxionbus stapt met 'Crooswijk' of 'Geen dienst' op de rol.

'326635' door liane '326635' door liane

CubaVaradero

CubaVaradero

Bijzondere kleuren

liane

Deze prachtig gekleurde Anolis hagedissen kom je zo maar tegen in de tuin van het hotel. Als ze hun keelzakje laten zakken zijn ze nog iets mooier!

'328884' door liane '328884' door liane

CubaVaradero

CubaVaradero

Visdief

liane

Ze heten natuurlijk niet voor niets visdiefjes (tenminste dat heb ik opgezocht). Deze vogel rooft gewoon het visje uit de bek van een andere vogel.

'344672' door Simmes Jan '344672' door Simmes Jan

CubaVaradero

CubaVaradero

Zonnetjes

Simmes Jan

De zonsondergang in Varadero was op de laatste avond ronduit spectaculair. Hier is de zon mooi weerspiegeld te zien. Varadero is echt een badplaats, het echte Cubaanse leven kom je er niet tegen.

'444458' door photofreak '444458' door photofreak

CubaVaradero

CubaVaradero

Hagedis

photofreak

Ik kwam net terug van het strand en zag opeens iets wegschieten. Ben een tijdje rustig blijven staan en toen kwam dit grappig krulstaartje weer tevoorschijn. Geduld wordt meestal wel beloond. (wel even openen)

'462423' door Suuzer '462423' door Suuzer

CubaVaradero

CubaVaradero

Las Cuevas de Embrosi

Suuzer

Las Cuevas de Ambrosio, een kalksteengrot met 47 prehistorische afbeeldingen ontdekt in 1961. De grotten waren al "gesloten" toen we er aankwamen, dus zonder gids, zonder uitleg en zonder zaklamp die je normaal gesproken bij een rondleiding mee krijgt zijn we de grot gaan verkennen. Vol met vleermuizen en rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners (indianen) waarvan de betekenis van de meeste niet bekend is. Het bezoek was toch de moeite waard. Het mooiste was eigenlijk nog het lichtspel in de grot. Door gaten in het plafond kwam het zonlicht naar binnen en gaf zo een prachtig lichtspel.

'443350' door photofreak '443350' door photofreak

CubaVaradero

CubaVaradero

Bizarre bolide?

photofreak

Ik zou deze auto niet echt bizar noemen maar het is wel een echte bolide. Ik keek m'n ogen uit met al die prachtige oldtimers die op Cuba rijden.

'303018' door Simmes Jan '303018' door Simmes Jan

CubaVaradero

CubaVaradero

Avond

Simmes Jan

De zon was al verdwenen achter de horizon toen deze prachtige kleuren tevoorschijn kwamen. De spelende kinderen hadden het schijnbaar al vaker gezien, maar ik vond het wel de moeite waard om er een flink aantal foto's van te maken. Varadero, Cuba, januari 2011.

'423480' door corriedewinter '423480' door corriedewinter

CubaVaradero

CubaVaradero

Watertaxi?

corriedewinter

Tropische regenbuien komen heel snel op. In Varadero aan de kust waren we nog maar net in ons hotel, toen er een onweersbui losbarstte. In no time stonden de straten blank. Het verkeer ging toch gewoon door, zoals deze klassieker, die gewoon door het water reed. Ik kan me niet voorstellen dat het goed is voor de motor. Maar goed, er moet geld verdiend worden. Deze auto heeft gele nummerplaten, wat betekent dat hij in het bezit is van een particulier, die misschien een eigen taxibedrijfje is begonnen.

'151416' door Dre Moorman '151416' door Dre Moorman

CubaVaradero

CubaVaradero

Jelly-fish

Dre Moorman

GROOT OPENEN Tegen het einde van de dag nog even wandelen op het strand waar ik dit vreemde schepsel tegenkwam.....ik denk een opgeblazen kwal?

'485173' door Suuzer '485173' door Suuzer

CubaVaradero

CubaVaradero

Vroeg op....

Suuzer

Begin en eindpunt van een geweldige rondreis door Cuba, Varadero is niet mijn meest favoriete plek maar na 3 weken rond wel een mooi eindpunt om nog lekker een paar dagen te chillaxen op het strand...Dit is op de eerste morgen na aankomst, niet goed geslapen, dus 's morgens vroeg maar even op het strand gaan kijken...

'533618' door RobHoekstra '533618' door RobHoekstra

CubaVaradero

CubaVaradero

Varadero druk?

RobHoekstra

Tsja...Varadero..wat zal ik zeggen...Door velen een beetje verafschuwd denk ik. Het is er inderdaad supertoeristisch. Het is inderdaad ook alles behalve Cuba. Maar het is ook een heerlijk schiereiland met prachtige stranden en de ideale uitvalsbasis om andere interessantere plekken van Cuba te ontdekken. Binnen twee uur zit je in Havana en na een pittige rit van een kleine 5 uur ben je in Trinidad. Voor een strandfetisjist als ik een prima vakantieplek in ieder geval. En wie denkt dat de stranden er overbevolkt zijn moet maar eens goed naar deze foto kijken ;-)