Sierra Maestra NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sierra Maestra NP image

Sierra Maestra NP

Sierra Maestra NP
Cuba
Veerel

Rondreis Oost-Cuba: Aussie?! ;)

Na het ontbijt wast tijd om verder te gaan rijden. Den tamtam had al goed werk gedaan er stonden al 2 madammen klaar voor een lift, eentje tot Bartolome Maso en de andere tot Yara als het kon. Voor de rest was het eerste stuk hetzelfde als eergisteren in omgekeerde richting. Vanaf iets voorbij Manzanillo was het "nieuw". Het dubbele stuk was ook helemaal niet erg, zo'n mooi land, dat landschap blijft indruk maken.
We gingen ook vandaag een stuk dubbel doen want we willen naar Cabo Cruz hier is maar 1 weg naartoe dus het onderste stukje Cuba gaan we ook heen en weer.
Cabo Cruz is het meest zuidelijke puntje van Cuba, een heel mooi vissersplaatsje.
Toen we iets terug naar boven gereden waren stopten we aan Playa las Colorados waar in 1956 de 82 rebellen aankwamen in een boot genaamd de Granma. Dit was op 2 december dus aan het "monument" de boot stond nog een podium waar 2 dagen geleden toespraken gehouden werden. Gisteren waren we in de bergen trouwens ook soldaten tegengekomen die de herdenking hadden meegedaan en de dag nadien la Comandancia gingen bezoeken.
Onze tocht ging verder naar Niquero om van hieruit terug naar beneden te rijden via Pilon waar we nog eens bijtankten en aan de kustrit begonnen: hier en daar zat er een put in de weg... Dan werden putten hele gaten, een stuk weg dat weg was, een rotsblok int midden van de weg tot... Niks meer... Een heel avontuur dus om tot hotel Sierra Mar te komen! Ook al was het af en toe kijken is er nu nog een weg? Halen we dit wel? Bruggen waarvan een van de steunpilaren weg was of een stuk ingezakt en dus het wegdek helemaal scheef hong... Een stuk voor ons was het dan ook nog heel donker... En ja idd na een tijdje ook nog regen, gelukkig was het een wolk die de berg niet over geraakte want de regenbui was echt heel plaatselijk. Ik zou toch opnieuw voor deze route kiezen! Het laatste stukje waren ze aant vernieuwen... Onderweg leek het trouwens precies Australie :) de babybroers van de 12 apostels, rode gesteente,... Zou de weg verderdoor tot Santiago de Cuba beter zijn?