Sierra Maestra NP

La Sierra Maestra is een van de mooiste natuurlandschappen in heel Sierra Maestra NP en wordt ook wel omschreven als dé bestemming voor ecotoerisme. De toppen van de bergketen in het zuidoosten van het land behoren tot de hoogste van Sierra Maestra NP, met de Pico Turquino als hoogste punt op 1974 meter hoogte. Het Parque Nacional Desembarco del Granma maakt deel uit van de Sierra Maestra bergen.

Informatie over Sierra Maestra NP

Beste foto's & tips van Sierra Maestra NP

'445772' door corriedewinter '445772' door corriedewinter

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Slim vervoer in de...

corriedewinter

We brengen een paar dagen door in de Sierra Maestra, een berggebied ten westen van Santiago de Cuba, waar Fidel Castro zich met 11 anderen schuilhield na een mislukte poging om Batista, de dictator op Cuba te verdrijven. De paden en kampen die ze gebruikten zijn nog steeds aanwezig en wij bezoeken de drie kampen, waar nog een eenvoudig ziekenhuisje dat door Che Guevara is opgezet, is te zien, een helikopterplatform en wat hutjes waar de rebellen leefden. Het huisje van Fidel is opnieuw gebouwd, maar de spullen zijn origineel. De rebellen leefden zoveel mogelijk van de natuur, maakten de meubels zelf en zullen wel duurzaam met de schaarse middelen zijn omgegaan. Op de terugweg zien we deze jongen langs de steile berg naar beneden suizen op zijn zelfgemaakte karretje. De rempedalen zijn van oude autoband gemaakt, het karretje zelf van gevonden hout. De jongen stuurt met een oude riem, zijn gordel is een gebruikte fietsband en zijn spullen bewaart hij in een gebruikte kunstmestzak. Als dat niet duurzaam is!

'514371' door HenkVanetie '514371' door HenkVanetie

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Hummingbird

HenkVanetie

Toen wij dit jaar in Juni op Cuba waren had ik 1 wens en dat was het footgraferen van een Kolibrie oftewel een Hummingbird. Na 6 dagen op Cuba baande we onze reis voort naar Hotel El Salton in de Sierra Maestra, waar wij 2 nachten vertoefden. Wij hadden een erg leuke en fijne gids (sprak Nederlands geweldig) en nam ons naar de mooiste plekken. Een woord super, maar helaas geen Hummingbird. Aangekomen in het hotel zaten we heerlijk na te genieten met een lekker koud biertje en toen gebeurde het onverwachtse. Een kolibrie ! Na een tijdje deze geobserveerd te hebben wist ik wat het vogeltje (ca. 6cm groot) deed en om de zoveel minuten kwam hij terug. Ik heb toen gelukkig wat foto's kunnen maken en toen kwam de zon er ook nog eens bij. Ik ben heel erg blij met deze foto.

'1107115' door ThijsVDenBurg '1107115' door ThijsVDenBurg

CubaSierra Maestra NP

CubaSierra Maestra NP

Cubaanse paarden aan.

ThijsVDenBurg

Deze twee paarden zochten verkoeling bij het water in de felle hitte. Als ze nog even geduld hadden gehad werden ze vanzelf afgekoeld door de donderstorm die langzaam naar voren kroop. De kustroute tussen Santiago de Cuba en Pilon is na orkaan Ike wat aangedaan maar blijft een prachtige rit met vergezichten op de ruwe kustlijn met de bergen van de Sierra Maestra aan de andere kant. Een auto die tegen een stootje kan is geen overbodige luxe en neem de tijd. Dat moet je en dat wil je om optimaal te kunnen genieten. Nog net voor het einde van het jaar wens ik iedereen een mooie en fijne jaarwisseling. Dat er in 2020 maar weer veel gereisd mag worden, zij het met ons klimaat in het achterhoofd.

Laat kaart zien