Havana image

Havana


Reviews

Havana
Cuba
Kdevos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Cuba Havana
Robgreeve was hier 31 Oct 2016
Havana is een prachtige stad waar je geweest moet zijn. Ik was bang dat de politieke veranderingen al zichtbaar zouden zijn, maar dat duurt nog wel een paar jaar. De Cubanen leven vooral op straat wat wij ook goed konden merken 's nacht. Wij hadden een hotel langs de beroemde boulevard Malecon. Tot in de kleine uurtjes werd daar muziek gemaakt en gedanst.
Stad
 • Autentiek
 • De luchtvervuiling door de vele oude auto's
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Cuba Havana
MarleenvM was hier 30 Sep 2015
Het voormalige presidentiële paleis is tegenwoordig het Museum van de Revolutie. Het gebouw werd in 1920 in gebruik genomen en tot 1959 zouden er nog 59 presidenten wonen. Het gebouw is ingericht door Tiffany in New York en heeft net als het paleis van Versailles een spiegelzaal. De vele documenten, foto’s en memorabilia geven een overzicht van de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd vanaf de koloniale tijd, met de nadruk waar je de jacht Granma kunt zien. In 1959 bracht dit schip Fidel Castro en zijn kameraden van Mexico naar Cuba voor de gewapende strijd. Een klein nadeel aan dit museum is het ontbreken van Engelse omschrijvingen. Toch als je geen Spaans spreekt is toch een bezoek waard. Alleen het gebouw is al een juweeltje. En als je interesse hebt in de revolutie van 1959 mag je dit zeker niet overslaan.
Stad
 • Prachtig gebouw
 • Uitgebreide collectie foto's en items
 • Spaanstalig
Review geplaatst op 2016-11-02
10
Cuba Havana
Joostboerman was hier 30 Apr 2016
Havana een stad die je gevoelens laat draaien elke dag en je energie level heel hoog houd! Van af in de morgen tot in de avond is Havana geweldig om er door heen te slenteren. Het lopen langs de zee waar de oude auto's je voorbij komen brommen tot de kleine zij straatjes waar mensen je uit nodigen voor een glas rum! Helaas heeft Havana ook een mindere kant. Alles wat je ziet wordt bestuurd door de regering. De mensen hebben weinig om uit gegeven en er is ook weinig. Maar toch lijkt het of de mensen heel erg blij zijn . Bijna iedereen wil graag een praatje met je maken en je hun stad laten zijn. Voor het toeriste gebied vindt ik het zelf wat minder de restaurant zijn zeer over prijst en het eten is niet geweldig . Loop naar de zij straatjes en je zult veel leukere en lekkerdere restaurantjes vinden! . De stadt heb ik heel veilig ervaren en voor foto grafie is het een walhala!! Cuba moet door iedereen eens gezien zijn in hun leven en mag zeker niet gemist worden als je van reizen houd !!!
Stad
 • vriendelijkheid
 • eten
Review geplaatst op 2016-11-26
9
Cuba Havana
MarleenvM was hier 30 Sep 2015
Bezoek alle trekpleisters die de hoofdstad van Cuba rijk is want dat is nog best te doen hier. Slenter door de straatjes van Habana Vieja waarvan sommige straatjes zijn heel druk maar in zijstraatjes is het ineens een stuk rustiger. Ga eens op een bankje zitten en geniet van wat er langs komt. Ja je zult aangesproken worden door een Cubaan die begint met een vriendelijke praatje maar het zal er altijd op uit draaien dat diegene iets wil van je. En zit je lekker te genieten van een Mojito dan zal een wulpse Cubaanse haar heupen laten swingen recht voor je neus en daar geld voor vragen omdat je het zo leuk vond en foto’s maakte. En het is allemaal begrijpelijk ook, ze hebben zo weinig. Wordt vooral niet boos en zeg vooral heel vaak “ no gracias”. Er zal de aankomende jaren flink dingen gaan veranderen. Want wanneer zullen de eerste McDonalds en KFC’s verschijnen? Wanneer zullen de Cubanen massaal hun mooie oldtimers aan de kant zetten? Ik hoop dat het nooit gaat gebeuren. Maar wat ik wel de Cubanen van harte gun is dat ze het wat beter gaan krijgen en dat de schappen in de winkels voller komen te liggen met betaalbare goederen. Dus zorg dat je geld niet blijft hangen bij organisaties maar direct bij de Cubanen terecht komt. Slaap niet in staatshotels maar in Casa Particulares en eet niet in staatsrestaurants maar bij de Paladares of te wel de huiskamerrestaurantjes.
Stad
 • Authentiek sfeer
 • Gezellige pleinen en straatjes
 • Prachtige gebouwen
 • Overal is muziek
 • Cubanen zijn soms opdringerig
Review geplaatst op 2016-10-01