Centraal Cuba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cuba's mooiste bergroute

Centraal Cuba,
Cuba


Toen Christoffel Columbus in 1492 voor het eerst voet aan wal zette op Cuba, noemde hij het 't mooiste land dat ooit door mensenogen was aanschouwd. Na onze reis door dit Caribische land snappen we ook waarom. Vooral de natuur heeft indruk op ons gemaakt. De landschappen zijn ongekend groen en de berggebieden ongelooflijk mooi.

De mooiste bergroute van Cuba vind je in de buurt van Topes de Collantes, een kuuroord binnen de driehoek Cienfuegos, Santa Clara en Trinidad. Wij reden deze route vanuit Cienfuegos en het was één van de mooiste reiservaringen van onze Cuba-reis. De weg is redelijk - hoewel een uitdaging met steile hellingen en diepe kuilen - maar met een gemiddelde huurauto goed te doen. Je rijdt door dichte jungle en passeert kleine, authentieke bergdorpjes. Maar het zijn vooral de prachtige vergezichten die dit avontuur de moeite waard maken. Kippenvelmomenten gegarandeerd!

Vanuit Cienfuegos volg je de borden naar Cumanayagua en daarna ga je richting Manicaragua. In Manicaragua sla je rechtsaf richting Topes de Collantes en Trinidad. Hier begint een slingerende bergtocht. In Topes de Collantes aangekomen, staat Trinidad alweer goed aangegeven en kun je je tocht eventueel vervolgen naar deze stad. Vanuit Topes de Collantes kun je prachtige bergwandelingen maken. Het vermelden waard is nog Snak Bar 'El Mirador' voorbij Topes de Collantes, waar je 600 meter boven de zeespiegel uitkijkt over de kust en de stad Trinidad.

Enkele foto's van deze rondrit:
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/cuba/centraal_cuba/reisreporter/fotos/450484.html" target="_blank"]Snak Bar 'El Mirador'[/url]
[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/cuba/centraal_cuba/reisreporter/fotos/451248.html" target="_blank"]Embalse Habanilla[/url]