Baracoa beste reistijd

Het weer in Baracoa

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Baracoa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Baracoa? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Baracoa

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Baracoa Zuid-Oost:


De beste reistijd voor Baracoa is november t/m april. November is de topmaand om door Baracoa te trekken: droog, warm en geen overvloed aan toeristen. Met iets meer drukte, maar ook aangenaam vertoeven is het van december t/m april. Van mei t/m oktober is het heet, nat en loop je het risico weg te waaien. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.


Reisadvies
Voor Baracoa geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 januari Bevrijdingsdag, 20 mei Onafhankelijkheidsdag, 25, 26 en 27 juli Dagen van Revolutie eind juli tot begin augustus.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Baracoa

Beste foto's & tips van Baracoa

'501793' door Suuzer '501793' door Suuzer

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Historie, regenwoud e

Suuzer

Weggestopt in het uiterste oosten ligt de oudste nederzetting van Cuba, Baracoa. Het gebied is een van de minst bezochte gebieden van het land. Dit heeft ervoor gezorgd dat de lokale bevolking hun tradities hebben behouden. Baracoa is omgeven door weelderige regenwoud en prachtige afgelegen stranden. Je vindt er veel Cacaobomen, het is dus ook leuk om een cacaoplantage te bezoeken en vergeet niet om de lokale chocolade proeven! Op de rivier Toa kun je kano- boot en vlottochten maken. De rivier kronkelt door de jungle van de vallei die werd uitgeroepen tot een natuurreservaat. De rivier is de grootste rivier in Cuba, en is 130 km lang, en heeft 72 zijrivieren. Vanuit je bootje kunt u genieten van het imposante silhouet van de 575-meter hoge El Yunque. Dit gebied moet je gezien hebben als je Cuba bezoekt!

'554094' door marcvankessel '554094' door marcvankessel

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Wakker worden in...Ba

marcvankessel

Het belooft een mooie dag te worden in Baracoa, als ik de gordijnen van de hotelkamer open trek. Baracoa, de plek waar Columbus in 1492 voet aan wal zette, is vanwege de ligging en slechte infrastructuur grotendeels afgescheiden van Cuba. Er heerst hier een andere mentaliteit en atmosfeer; nog relaxter. Op de foto is de tafelberg El Yungue te zien en rechts de Honingbaai.

'552388' door marcvankessel '552388' door marcvankessel

CubaBaracoa

CubaBaracoa

De verlaten straten..

marcvankessel

Het is 21 uur, het heeft flink geregend en de straten zijn verlaten in Baracoa. Op de foto ziet het er onbehaaglijk uit. Maar niets is minder waar. De restaurants en de café's zitten vol (met locals) en overal wordt muziek gespeeld. Baracoa is -relatief gezien- een bestemming buiten gebaande paden. Gelegen aan de meest oostelijke punt van Cuba komen hier maar heel weinig toeristen. Dat heeft voornamelijk te maken met de infrastructuur. De wegen er naar toe zijn bar en bar slecht, zelfs voor Cubaanse begrippen. Zowel vanaf Holguin als vanaf Santiago de Cuba is de afstand ongeveer 250 km, maar je doet er met eigen vervoer zeker 6 - 7 uur over. En met een lokale bus een gehele dag. Maar het is absoluut de moeite waard om dit deel van Cuba te bezoeken. Je vindt er een sfeer die nèt even anders is, de mensen zijn er (nog) relaxter, het eten is anders en de vegetatie is groen, groener groenst.

Laat kaart zien