Guanacaste beste reistijd

Het weer in Guanacaste

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Guanacaste te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Guanacaste? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Guanacaste

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer De gemiddelde temperatuur en neerslag aan de westkust van Guanacaste:
Van Guanacaste geniet je optimaal van december t/m april. Na een paar warme, vochtige dagen aan de tropische kust biedt een frisse wind in het meer gematigde binnenland verkoeling. Hoewel het groen van Guanacaste in de maanden juni t/m november nog groener wordt, moet je in deze regenmaanden dagelijks minstens één onweersbui op de koop toe nemen.


Reisadvies
Voor Guanacaste geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
11 april Slag om Rivas, 25 juli Quanacaste Dag, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 2 augustus Dia de la Madre..


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Guanacaste

Beste foto's & tips van Guanacaste

'498047' door Sandral '498047' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Grot-afdaling

Sandral

Barra Honda N.P.; Wil je een beetje het gevoel krijgen van een speleoloog? Daal dan af , met een bevoegde gids, van een 30 meter lange en steile trap in Cueva Terciópelo. Ik heb al heel wat grotten bezocht, maar nog nooit op deze manier,en het is één van de leukste en spannendste herinneringen aan Costa Rica geworden. Het park heeft 42 grotten (20 zijn er verkent) waarvan er één toegankelijk is voor het publiek.(niet in het regenseizoen) Deze kalksteengrot is alleen te bereiken met een 4x4,en is op zich klein, maar op het diepste punt van 240 meter,zijn er prachtige stalagmieten/tieten te zien. Verder kan je er heerlijk wandelen in het tropische droog bos gebied en wildlife spotten. Het is niet goedkoop (62 dollar /2pers,maart 2015) en onze gids sprak geen woord engels en is niet geschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie,hoogtevrees, bang zijn in het donker of jonger zijn dan 10 jaar.

'499384' door Sandral '499384' door Sandral

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

In galop

Sandral

Nosara beach,langs de Pacific Coast. Terug geslenterd, van een heerlijk etentje, naar ons hotel, kwamen deze jongelui ons voorbij denderen. Er zijn op dit strand vele mogelijkheden om jezelf te vermaken.(kite)Surfen.paardrijden,yoga,vissen en eten en drinken binnen loopafstand....en, zoals je ziet, plek voor iedereen!

'346990' door Nancy Carels '346990' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

De Hoofdprijs !

Nancy Carels

Mag ik u presenteren : de beroemdste kikker van Costa Rica > DE ROODOOGBOOMKIKKER. In wakkere toestand heeft ie gigantische rode ogen en als ie slaapt komt er een vlies over zijn ogen. Dit vlies lijkt wel gemaakt van goud. Zowel in wakkere toestand als in slaaptoestand is deze kikker een waar fotomodel. Het probleem is dat ie overdag onder een blad zit te slapen, waardoor je er haast onmogelijk een kunt vinden, want ieder blad omdraaien in het regenwoud en een roodoogboomkikker is net zoiets als de hoofdprijs winnen in de staatsloterij !!

Laat kaart zien