Centraal Costa Rica (hoogland)

In het centrale deel van Centraal Costa Rica (hoogland) vind je koffieplantages, regenwouden en de hoofdstad San Jose. In de groene valleien wonen de meest prachtige vogels en vlinders en ook kent het gebied vele plantensoorten. Op een hoogte van 2200 meter vind je het indrukwekkende San Gerardo de Dota Nevelwoud. Door de dichtbegroeide en benevelde omgeving hangt er een mysterieuze sfeer in dit woud.

Informatie over Centraal Costa Rica (hoogland)

Beste foto's & tips van Centraal Costa Rica (hoogland)

'463151' door deerik '463151' door deerik

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Op het Oog

deerik

Het zijn fascineerde vogels Colibries en waanzinnig dankbaar om te fotograferen met hun kleuren. Bovendien geeft het een mooi effect omdat ze soms min-of-meer stil hangen in de lucht. Lijfje en kopje scherp terwijl vleugels en staart in beweging zijn.

'386677' door lansjes '386677' door lansjes

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Krijgerwesp of...tara

lansjes

Deze prachtige gigantische wesp ontdekte we in centraal Costa Rica. Toen we op internet gingen zoeken naar de naam, konden we deze niet vinden. De ernorme omvang van de wesp wordt duidelijk als je de mier bij z'n kop ziet.

'486942' door deerik '486942' door deerik

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Advocado Happen

deerik

De plek om de Resplendent Quetzal (Pharomachrus mocinno) te zien, is niet Monteverde (bovendien veel te toeristisch geworden) maar San Gerardo de Dota. Wil je vogels zien dan moet je natuurlijk vroeg op staan! Vanuit de Saverge lodge start bij het krieken van de dag een vogeltour onder begeleiding van een gids. De kans dat je zo een quetzal ziet is erg aannemelijk. Ik adviseer je echter om een prive gids te boeken, dan ben je de groep voor, dus meer tijd en de beste plek ;) Op deze foto zie je een jong mannetje een verse advocado naar binnen schrokken. Ze slikken hem in een keer door. Vliegen vervolgens naar een andere boom om 'm een halfuur te laten verteren en komen dan vaak weer terug voor de volgende snack.

Laat kaart zien