San Jose

San Jose is de hoofdstad van San Jose. Het is centraal gelegen in het land en telt ruim 300.000 inwoners. De stad heeft een aantal mooie theaters, enkele daarvan geïnspireerd op typisch Europese architectuur. Daarnaast vind je er ook tal van musea, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Museum dat van buiten net zo mooi is als van binnen. Even tot rust komen doe je in Okayama Park of in het Morazanpark.

Informatie over San Jose

Beste foto's & tips van San Jose

'494492' door corriedewinter '494492' door corriedewinter

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Cowparade San Jose

corriedewinter

San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, is niet direct de meest mooie stad om te bezoeken. Maar goed, je komt er aan en het is best leuk om wat door de stad te dwalen en je laatste inkopen te doen voor je vertrekt. Wat is er te doen? Ga in ieder geval op zoek naar de beste koffie op de Mercado, bezoek het Jademuseum, leuk om eens te zien waar deze kostbare steen vandaan komt en ga in een parkje in het centrum gewoon zitten genieten. Wij hadden geluk dat er net (in 2008) de Cowparade was neergestreken. De CowParade is een kunstproject dat in een groot aantal steden in de wereld wordt uitgevoerd. Het idee is dat een aantal van glasvezelkunststof gemaakte standbeelden van koeien door (plaatselijke) kunstenaars worden beschilderd en verspreid in de stad worden neergezet. Na een aantal maanden worden de beelden geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar (2015) komt de Cowparade naar Frankrijk en Japan. Replica's van de koeien zijn nog steeds te koop; er is een staande, liggende en grazende variant. Het idee is overgenomen in de Elephantparade, die al vaker in Nederland is geweest en de United Buddy Bears, die ik o.a. in Berlijn en Wenen zag. Ik heb hier meerdere foto's van op de site geplaatst. Heel recent is de Nijntjeparade ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Nijntje. De beschilderde Nijntjes staan in Utrecht, Amsterdam en in Japan. Deze mevrouw is een gezellig dagje uit en poseert trots naast haar koe.

'378126' door Bartholda '378126' door Bartholda

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Wandelend blad

Bartholda

Wandelende takken en wandelende bladeren vormen samen een orde van insecten die Phasmatodea (of ook wel Phasmida) wordt genoemd. Ze hebben de kunst van de camouflage tot op grote hoogte gedreven en lijken sterk op al dan niet dorre takken of bladeren, zodat ze voor hun natuurlijke vijanden moeilijk te ontdekken zijn (Wikipedia)

'125489' door ciske '125489' door ciske

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Krokodillen onder een

ciske

Op weg van Manuel Antonio naar San José kom je over een brug waar héél véél krokodillen zitten.

Laat kaart zien