Ontario

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Algonquin Park

Ontario,
Canada


De meeste toeristen gaan naar West Canada op vakantie. Terwijl het Oosten van Canada ook prachtig is. Zo kenmerkt het oosten zich door water (oceaan, rivieren en ontelbare meren), prachtige steden, diversiteit aan wildlife, lekker eten, kunst en leuke accommodaties.

Wie de staat Ontario bezoekt (om bijvoorbeeld naar Toronto of de Niagara Falls te gaan) moet beslist een aantal dagen besteden aan Algonquin Provincial Park. De Hwy 60 loopt door het park. Verder kan je het park vooral te voet of per kanoen verkennen. Je loopt tussen de prachtige maple leaf bomen, die in de herfst (rond 26 sept) van kleur veranderen. Daarnaast heb je kans op het spotten van o.a bevers, beren, elanden, herten en ontzettend veel vogels.
Deze foto is gemaakt tijdens het lopen van de Mizzy Lake trail.

Mocht je echt voor de rood, geel en bruine herfstkleuren naar het park gaan, hou dan rekening met drukte. Vooral aziaten komen hierop af en de accommodaties zijn duurder. Wij waren er net voor en het was heerlijk rustig. Zo loop je geen file op de paden en heb je meer kans op het spotten van wildlife.