Icefields Parkway

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Inktblauw Horseshoe Lake

Icefields Parkway,
Canada


De naam verklapt het al, Horseshoe Lake is een hoefijzervormig meer langs de Icefields Parkway, ongeveer 30 km ten zuiden van Jasper. Dit is geen populaire toeristenstop, het is relatief onbekend. Vanaf de parkeerplaats bereik je dit meer via een korte wandeling van tien minuten. Behalve de vorm zijn de diep inktblauwe kleur van het meer en de zeer fraai gevormde gelaagde kliffen rondom speciaal.

Er loopt ook een schiereilandje het meer in, mooi om te verkennen, er komt een klein beetje klauterwerk bij kijken. Vanaf dat punt kijk je het hele hoefijzer rond, aangezien het in het midden ligt. Zo zie je ook heel mooi de aparte reflecties die de rotsen in het water geven. Twee wandelaars zitten bovenop de klif te genieten van het uitzicht, zoals ik dat van beneden af deed.

In ongeveer een half uur kun je ook rondom het meer lopen. Kom lekker vroeg in de ochtend, dan heb je de meeste kans op mooie reflecties, heb je de plek bijna voor jezelf en heb je goede kans op een mooi nevelachtig sfeertje.