British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Golden wolf

British Columbia,
Canada


De wolf is echt een prachtig dier. Sluw, alert en met een groot uithoudingsvermogen. Ook kunnen wolven tegen de wind in ruiken waardoor ze door de mens nauwelijks gezien worden. Deze zomer is helaas in de omgeving van Banff nog een wolf doodgeschoten omdat zij de camping onveilig zou maken. Hoogstwaarschijnlijk heeft de alfawolf, een vrouwtje, geleerd dat er gemakkelijk voedsel te halen valt bij de kampeerplekken van de mensen. Dit doordat toeristen zich niet aan de strenge regels van Nationale Parken houden en hun etenswaren of hun restanten niet goed hebben opgeruimd. En voor het slordige gedrag van zulke toeristen heeft de wolf moeten boeten met zijn leven. Dat is toch triest. Nog triester is dat de dochter van deze wolf hoogstwaarschijnlijk de opvolger wordt als leidster, nu haar moeder dood is. En zij heeft dit gedrag van haar moeder geleerd. Je kan al raden dat de kans groot is dat ook deze mooie wolf neergeschoten zal worden voor de veiligheid van de nonchalante toerist. En dat terwijl er in tientallen jaren geen enkele aanval van een wolf bekend is…

Wolven komen nauwelijks meer in het wild voor in de Rocky Mountains van Alberta en British Columbia. Daarom is in de buurt van Golden een opvangcentrum opgericht, het Northern Lights Wolf Rescue Center. Je kan daar meer informatie krijgen over de wolf en hun reddingsprogramma.

In het wolvencentrum zijn alleen dieren te zien die in gevangenschap zijn geboren. Maar ze proberen ze wel zo wild mogelijk te houden. Deze wolf kwamen we met zijn roedel tegen toen wij aan het wandelen waren aan de rand van het Yoho National Park. Regelmatig lopen de vrijwilligers van het opvangcentrum een 2 uur durende hike. Geweldig om ze zo tegen te komen! Je kan ook met een roedel wolven mee gaan hiken via hun eigen organisatie Blackwolf Photography. Op die manier proberen ze extra geld in te zamelen voor hun opvang.

Meer informatie: www.northernlightswildlife.com