British Columbia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Looking from my window-pane

British Columbia,
Canada


Vanuit de erker van mijn kamer in Edgewater Lodge, net buiten en iets ten noorden van Whistler was dit het eerste wat ik 's morgens zag.
Een prachtig uitzicht over Green Lake, dat zijn naam -zeker op mooie zonnige dagen- alle eer aan doet.
Als overnachtingsadres voor mij ideaal: weg uit de drukte van het ski-oord, maar toch nog voldoende dichtbij om daar van alles te kunnen genieten.
Gelegen op een schiereilandje in het meer, midden in het omringende regenwoud. Met een eigenaar die er alles aan gelegen is je direct thuis te laten voelen in zijn accommodatie.
Na een heerlijk, goed verzorgd ontbijtje -of zelfs nog daarvoor- genieten van de rust in de natuur. Vlakbij de Lodge zijn heel wat vogels, zowel water- als zangvogels te spotten. De aronskelken begonnen uit te lopen in de moerassige ondergroei van het bos. Eigenlijk kun je alleen al in de omgeving van dit hotel een vakantie vullen!
Er is ook een uitstekend restaurant aan verbonden, niet echt goedkoop, maar dat is in Canada volgens mij geen enkele eetgelegenheid die uitstijgt boven wegrestaurant of fastfoodketen. Aan de maaltijd wordt veel aandacht besteed en er staan voornamelijk biologische producten uit de onmiddellijk omgeving op het menu. De hertenbiefstuk kan ik zeker aanbevelen.
Vergeet ik nog te melden: de -openlucht- hottub! Heerlijk om hier te relaxen na een dag intensief in de buitenlucht geweest te zijn.