Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Generaties en tradities

Rocky Mountains,
Canada


Als je een tijdje tussen de Canadezen vertoeft, zie je wat voor hen belangrijke zaken in het leven zijn. Eén daarvan is het genieten van de 'great outdoors', meestal op een sportieve manier. Kajakken wordt veel gedaan, collega's van mij kwamen met de kajak op het autodak gebonden naar het werk (een apart gezicht), en gingen direct na gedane arbeid door naar de rivier. Vissen is ook zo'n dingetje in Canada, het wordt met de paplepel ingegoten, gaat van generatie op generatie.

Op de foto zie je meerdere generaties in beeld; links een vader die zijn zoon introduceert in deze vistraditie. De allerjongste telg gaat ook al mee op vaders rug, het kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden. Rechts zijn een volwassen zoon en zijn vader ook samen aan het vissen. Over enkele tientallen jaren zullen de jonge vader en zoon hun plek weer innemen.

Nog een belangrijke traditie; erna staat ontzettend vaak de barbecue klaar, waarbij ieder zelf een portie vlees en drank meeneemt. Dan is het samen nagenieten, zonder de gastvrouw/heer voortdurend te laten lopen en zorgen. In één woord; relaxed.....