Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geniet van de kleine dingen

Rocky Mountains,
Canada


De Canadese taigagaai, oftewel gray jay, is een vogelsoort die je heel veel ziet in Canada. Eigenlijk is het de equivalent van onze mus. Een vogel die de Canadees vaak ziet… en toch ook niet omdat je voor zoiets gewoons geen aandacht hebt. Misschien omdat je bezig bent om de wapperende haren uit je gezicht te houden tijdens een wandeling. Of omdat je zo gezellig op het terrasje met je vriend aan het kletsen bent. En toch heb ik deze vogel op de foto gezet. Ja, waarom eigenlijk?

Het maakt niet uit of ik thuis of op reis ben, ik probeer altijd te genieten van de kleine dingen om mij heen. Toch wordt dat vaak vergeten. Terwijl de meeste toeristen zich vergapen aan de geweldige en vaak imposante gebouwen en uitzichten, vergeten ze om zich heen te kijken en missen ze de kleine wonderen in de wereld. Een mooie vlinder die een paar seconden om je heen fladdert. Een klein plantje dat wortelt op de meest onmogelijke plek ergens tussen de geplaveide stenen en desondanks prachtig bloeit. Of de paar seconden van verwondering op het gezichtje van een kind wanneer het iets nieuws ontdekt… Het zijn allemaal prachtige momenten om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Toen ik dit vogeltje aan het fotograferen was, kreeg ik de opmerking dat er toch zoveel mooiere dingen te fotograferen zijn dan ‘gewone’ vogeltjes. Het prachtige uitzicht bij Maligne Lake, de grotere soorten dieren zoals de steenbok, beer of eland. En ja, het is natuurlijk geweldig om die voor je lens te krijgen. Maar voor mij hoort dit vogeltje er ook bij, het hoort bij mijn beleving van onze reis door de prachtige Rockie Mountains.