Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Watervallen route (3)

Rocky Mountains,
Canada


Dit is de laatste foto van mijn serie genaamd 'Watervallen route', alhoewel er nog veel meer watervallen te zien zijn dan deze drie. Als je vanaf de Lower Falls (zie foto ‘Watervallen route 1’ voor meer info) naar boven wandelt (zie foto ‘Watervallen route 2) dan kom je na een drie kwartier tot een uur boven bij de Upper Falls in de Johnston Canyon.

Er zijn twee platformen vanwaar je een mooi uitzicht op de waterval hebt. Het eerste platform bereik je via een metalen catwalk, een stalen geraamte met betonnen platen vastgemaakt aan de rand van de kloof, vlakbij de onderzijde van de waterval. Het andere uitkijkpunt bereik je via een nog steiler stukje lopen. Het is een platform dat boven de kloof hangt. Je kan daar mooi de top van de waterval zien en het water valt daar een spectaculaire 40 meter naar beneden.

Je kan ook nog verder wandelen de Ink Pots Trail lopen. Maar deze wandelroute is voor de wat meer ervaren wandelaars en duurt ongeveer een uur. De tijd die je nodig hebt om de Upper Falls te bereiken is ook ongeveer een uur. Je loopt dan 2.6 km om er te komen en klimt 120 meter. Loop je de hele hike van beginpunt, via de Lower Falls naar boven naar de Upper Falls en weer terug, dan ben je zo’n 2 tot 2,5 uur onderweg. Het is het zeker de moeite waard om deze wandeling te doen als je in de Canadese Rocky Mountains bent!