Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsopkomst bij Cascade Ponds

Rocky Mountains,
Canada


We kamperen met onze gehuurde camper in Banff, in de Rocky Mountains. We staan deze ochtend vroeg op, om 5 uur. Dat is redelijk gemakkelijk met de jetlag van 9 uur nog in ons lijf en we gaan meteen op pad. We willen namelijk de zonsopkomst zien bij Cascade Ponds. Dit is nog geen 5 minuten van onze camperplek vandaan en belooft een veel beter uitzicht. De foto’s die ik gezien had op internet en de panoramafoto van reisreporter RobinH hadden mij overtuigd dat dit een prachtige plek zou zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Aangekomen bij de meertjes zien wij … geen meertjes. Het riviertje en de meertjes zijn compleet drooggevallen. Geen meertjes betekent dan ook geen mooie reflectie van de lucht in het water voor mooie foto’s. Dat is even een teleurstelling, maar desondanks is het nog steeds een prachtige plek. In plaats van water groeien er namelijk allemaal gele bloemetjes in de nog wat vochtige bodem. Het werd dus geen foto’s met een zee van water, maar een zee van bloemen!

Dit is één van de foto’s die ik genomen heb vanaf de oever van Cascade Ponds. Op de achtergrond zie je Cascade Mountain waarvan de top prachtig verlicht wordt door de zon. In de verte staat onze witte camper. Na de mooie zonsopgang hebben we op deze recreatieplek, want er staan allemaal picknicktafels, heerlijk op ons gemak ontbeten. Daarna was het slechts instappen en wegrijden. Op weg naar al het moois wat de Rocky Mountains ons te bieden heeft!