Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Huh? Wie is daar?

Rocky Mountains,
Canada


Eén van de eerste dieren die je ziet en hoort in de rockey Mountains van Canada zijn de eekhoorntjes. Er leven zo’n 10 verschillende soorten in dit gebied. Ze zijn nieuwsgierig, moedig en gelukkig ook nog een beetje schichtig. Je hoeft niet veel moeite te doen om ze te vinden.

Naast de boomeekhoorntjes vind je ook verschillende grondeekhoorns. De 3 meest geziene bewoners zijn de (goud)mantelgrondeekhoorn, de chipmunks en de Wyoming grondeekhoorns. De eerste twee kan je herkennen aan de strepen die over hun lichaam lopen en ze worden vaak door elkaar gehaald. De derde soort is gemakkelijker te herkennen.

De Wyoming grondeekhoorn is een middelgrote eekhoorn en is tussen de 10 en 12 centimeter in lengte. Ze zijn een bruinachtig gekleurd met een veel lichtere buik en missen de karakteristieke strepen van de chipmunk. Deze eekhoorns zie je vaak zitten in alerte rechtopstaande poses. Aan het einde van de middag komen we met onze camper op de campingplaats in Banff aan. Daar zien we deze grondeekhoorn parmantig zijn koppie omhoog steken achter een betonblok