Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beren op de weg

Rocky Mountains,
Canada


Al wandelend door de Rocky Mountains een kano door het water zien glijden, geflankeerd door immense rotsen, dat is toch wat veel vakantiegangers willen beleven als ze daar zijn. Helaas zien aardig wat mensen letterlijk en figuurlijk beren op de weg en laten zich daardoor beperken in hun bewegingsvrijheid.

Enkele tips:
Beren komen voornamelijk in het hoogseizoen de dalen in, van juni tot september om bessen te eten. Als je buiten het hoogseizoen gaat moet je blij zijn dat je ergens een beer spot.

In het hoogseizoen levert de website van het national parkbeheer de meest actuele informatie over beeractiviteit op hiking trails, check "www.pc.gc.ca/eng/pn-np/mtn/ours-bears/miseajour-update/miseajour-update-byk.aspx". Wij keken altijd vooraf of er bear warnings waren of dat de trail gesloten was.

Als je al een beer tegenkomt is er nog niets aan de hand, ze willen vooral bessen eten. De aanvallen van beren op mensen in de afgelopen 100 jaar zijn schaars en bijna allemaal in een ver buitengebied of bij mensen met een loslopende hond (echt waar). En die heb je in principe niet bij op vakantie. Dus mocht je je hier al zorgen om maken; relax en ga gewoon lekker op pad, er staat je heus geen beer om elke hoek op te wachten. Deze site relativeert het misschien nog wat meer voor je: "www.wiseaboutbears.org/about-us/bear-attacks-2/"