Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Raften in de Rockies

Rocky Mountains,
Canada


Raften kun je op veel plekken in de Rockies. Op de foto zie je een groepje mensen raften over de Athabasca River in Jasper NP, met op de achtergrond Pyramid Mountain.

Wij zijn zelf in Grey Wells Provincial Park in een raft gestapt. Een erg gave ervaring waarbij we twee uur lang over stroomversnellingen 'hupten' met de raft. Je moet flink meepeddelen met de instructeur, maar dat maakt de beleving groter omdat je zelf de raft meestuurt (hopelijk de goede kant op).

Twee tips wil ik meegeven. Wij kregen de gelegenheid om over boord te springen op een deel van de rivier waar dat kon. Je moest op je rug gaan liggen, en dan dreef je vanzelf met de raft door de stroomversnellingen mee. Je hebt een wetsuit aan, dus de kou voel je eigenlijk niet. Het is wel een beetje lastig weer aan boord te komen, maar dat mag de pret niet drukken. Vraag dus aan de instructeur of je dit ook kunt doen.

Daarnaast is het zo dat elke rivier een bepaalde moeilijkheidsgraad kent, dat gaat van 1 (erg gemakkelijk) tot 5 (erg moeilijk). Vaak wordt een 3'tje gekozen, maar het is erg afhankelijk van het seizoen of het water hoog of laag staat. En dit scheelt meteen in de moeilijkheidsgraad. Als het water dus laag staat kun je gerust voor een 4 kiezen, dan krijg je echt meer beleving mee. En dat is toch waar je dit avontuurtje voor kiest.....