Somerset Island beste reistijd

Het weer op Somerset Island

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Somerset Island te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op Somerset Island? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Somerset Island

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Somerset Island:De temperatuur op Somerset Island varieert tussen de 20°C en 30°C. De Britse kolonie is loyaal met de temperaturen en zonneschijn. Ook met regen het gehele jaar door, maar omdat deze buien krachtig, kort en meestal ’s nachts zijn heb je er over het algemeen geen last van. Somerset Island ligt op twee uur vliegen van New York en is dan ook een populaire vakantiebestemming in de zomer voor Amerikanen. Dus wil je de mensenmassa’s mijden ga dan buiten het hoogseizoen. September t/m november heeft de lekkerste temperatuur.
 


Reisadvies
Voor Somerset Island geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
24 mei Somerset Islanddag, 19 juni verjaardag van koningin Elisabeth, 4 augustus Somers Dag, 11 november Herdenkingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Somerset Island

Laat kaart zien