Bermuda Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Bermuda-vakantie: je gratis reisgids

Bermuda is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan - ten noordoosten van de Bahama’s - en werd in 1503 ontdekt door Juan de Bermudez. Veel mensen denken bij Bermuda aan de Bermuda driehoek. Dit is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, Bermuda en Puerto Rico. Veel zeelieden zijn in het verleden met een boog om deze driehoek heen gevaren, vanwege het grote aantal schipbreuken en mysterieuze verdwijningen die er naar verluidt plaatsvonden. De mensen in Bermuda hebben een goed leven, dankzij de sterke economie en het toerisme. Het landschap in het binnenland van Bermuda is glooiend en heeft een weelderige begroeiing. Het straatbeeld wordt bepaald door pastelkleurige huisjes, zakenlui met stropdassen en fleurige korte broeken en Britse invloeden, zoals cricket en middagthee. Voor duikers en snorkelaars is Bermuda, met enkele bijzondere scheepswrakken, een geschikte bestemming. Golfers kunnen er ook hun hart ophalen, want het heuvelachtige landschap lijkt ervoor gemaakt. Zoek naar de verborgen baaien en kleurrijke vogels, of drink thee met de locals op Bermuda.

Van onze community

Bermuda cruise!
Bermuda cruise!
Dockyard
Con26
Genieten op strand
Genieten op strand
Horseshoe Bay
Con26
Sunset Bermuda
Sunset Bermuda
Hamilton
CDees

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Bermuda dollar (BMD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Bermuda – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Bermuda, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bermuda gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Bermuda is Hamilton.
  Het oppervlak van Bermuda is 1,6x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels, Portugees.