Belize reisblogs

Lamanai

Marijereist was er (tot 24 mei 2009) Gepost op 27 dec 090 reacties

24 mei - Lamanai
Vandaag zouden we eigenlijk naar Altun Ha gaan, maar rond 8 uur stond er ineens een mannetje voor de deur voor de excursie naar Lamanai. Hij had van het hotel gehoord dat we eerder waren aangekomen en vroeg dus of we vandaag wilden gaan. Wij snel alle spullen bij elkaar gepakt en om 9 uur vertrokken we met het bootje.

De tocht over het water was erg mooi. Veel vogels gezien, maar het mooiste was de aapjes. Michel zag ze het eerste (een echte wildlifespotter die man van mij!) en daarna kwamen ze "aapjes kijken" naar de mensen in de boot. Onze gids had bananen bij zich en hoewel het natuurlijk wel erg onverantwoord is om wilde dieren te voeren, was het wel super om zo'n aapje uit de hand een banaan te geven. Bovendien leverde het echt super foto's op. We hebben nog nooit spidermonkeys zo dichtbij gezien!

Lamanai was ook een erg mooie site. Alleen jammer dat we er niet zelf konden rondlopen. We werden er echt met een gids doorheen geleid en, hoewel sommige dingen best interessant waren, liep deze man niet over van enthousiasme voor zijn vak. In Lamanai ben ik zelfs weer op een hoge piramide geklommen.

Volgens onze gids zijn de hoogste piramides in de Mayawereld 1. El Mirador, 2. Calakmul en 3. Lamanai. Na deze vakantie kan ik dus zeggen dat ik de top 3 beklommen heb (mits ik mij met knikkende knieen er ook in El Mirador toe kan zetten om hoog te gaan klimmen, maar dat moet natuurlijk wel na zo'n eind lopen!)

Marijereist Positie 33046 (0 p.) Lid sinds 26-12-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hike naar El Mirador - deel 3
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Hike naar El Mirador - deel 2
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Hike naar El Mirador - deel 1
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.